Kilo vermek için bi ‘Cinnet’ yeter!

Araştırmacılar, korku filmi izlemenin katılımcıların kalp atış hızını ve metabolizmasını artırdığını, bunun da daha fazla kalori yakılmasına neden olduğunu keşfetti. En çok kalori kaybettiren filmlerden biri de 'Cinnet / Shining'.

Kültür Sanat 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen bilimsel bir çalışma sanatın insan sağlığı için ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Westminster Üniversitesi’nden araştırmacıların yaptığı araştırma korku filmi izlemenin metapolizmayı hızlandırdığını daha fazla kalori yakılmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma için seçilen 10 film aynı zamanda kalp atışnı  da artıyor. Bu filmler arasında en çok kilo verdiren ‘Cinnet / Shining’ oldu. Diğer korku filmleri ortalama 113 kalori yaktırırken Stanley Kubrick’in başyapıtı tam 184 kalori yaktırdı.

Korku filmi metabolizmaya iyi geliyor

Kalori yaktırma konusunda ‘Cinnet’ zirvede yer alırken Steven Spielberg’ün sinema tarihinde özel bir yere sahip olan filmi ‘Jaws’ ise seyircilerin 184 kalori yakmalarını sağlamış. William Friedkin’in yönettiği korku klasiği ‘Şeytan / The Exorcist’ de normalden daha fazla kalori yaktıran yapımlardan biri. 1973 yapımı film, 158 kalori yakılmasını sağlıyor. İşte araştırmaya göre en çok kalori yaktıran 10 korku filmi.

1. Cinnet: 184 kalori
2.Jaws: 161 kalori
3.Şeytan: 158 kalori
4.Uzaylı: 152 kalori
5.Testere: 133 kalori
6.Elm Sokağında Kabus: 118 kalori
7.Paranormal Aktivite: 111 kalori
8.The Blair Witch Project: 105 kalori
9.Teksas Zincirli Testere Katliamı: 107 kalori
10. REC: 101 kalori

Dr. Richard Mackenzie sürdürel araştırma hakkında açıklamalarda bulunurken “Test edilen 10 filmin her birinde örnek olarak seçilen yapımlar kalp atışlarını hızlandırdı. Kısa süreli yoğun stres patlamaları sırasında üretilen bu hızlı etkili adrenalin salınımının, iştahı azalttığı, bazal metabolizma hızını artırdığı ve nihayetinde daha yüksek düzeyde kalori yaktırdığı biliniyor” dedi.

Yenmek de var yenilmek de: Napoleon savaş arenasındaYenmek de var yenilmek de: Napoleon savaş arenasında

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.