Edebiyat kahramanlarının izinden İstanbul: Özcan Alper yeni filmine başladı

2022'de sinemaseverlerle buluşan 'Karanlık Gece' filminin ardından yönetmen Özcan Alper yeniden sette. Altın Portakal ödüllü yönetmen, 'Senfoni İstanbul' adlı dökü-drama filminin çekimlerine başladı.

Kültür Sanat 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
'Senfoni İstanbul' filminden ilk kareler yayınlandı.

‘Karanlık Gece’ ile 2022’de Altın Portakal’da En İyi Film ödülünü kazanan Özcan Alper yeniden sette. Ödüllü yönetmen ‘Senfoni İstanbul’ adlı dökü-drama yapımının çekimlerine başladı. Filmin hikayesinde İstanbul’un yüzyıllık edebiyat hafızası, roman ve öykü karakterleri üzerinden anlatılıyor. Roman karakterlerinin izinde ve onların belleğinden bir anlatı kuran filmin oyuncu kadrosunda önemli isimler yer alıyor.

Farklı mevsimlerde ve farklı oyuncularla çekilecek ‘Senfoni İstanbul’un kadrosunda yer alacak isimler arasında Kevork Malikyan, Tuğrul Tülek, Ozan Çelik ve genç oyunculardan Serap Bilgin, Yağmur Acı ve Mizgin Özel yer alıyor. Özcan Alper’in yeni filminin çekimlerine ilerleyen süreçte yeni isimler de katılacak.

Özcan Alper’in proje tasarımını üstlendiği ‘Senfoni İstanbul’un yönetmeni ve senaristi Uğur Aydedim. Filmin görüntü yönetmenliği Yağız Yavru. Projenin edebiyat danışmanlığını ise yazar Semih Gümüş ve akademisyen Sena Hamra Aydın üstleniyor.

Özcan Alper filmleri BluTV’deÖzcan Alper filmleri BluTV’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.