Atatürk kilimi için ilk ilmek bakandan

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında 155 bin ilmek ile yapılacak Atatürk'ün kilim portresinin ilk ilmeğini attı.

Kültür Sanat 11 Haziran 2024

Samsun Kültür Yolu müzik, sergi ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında Samsun Panorama Müzesinde özel bir hazırlık var. Bir haftada tamamlanması planlan projede 55 bin ilmek atılıyor. Atatürk’ün kilim portresinin ilk ilmeğini atan kişi ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Önümüzdeki bir hafta boyunca da festival katılımcılar dev kilime ilmik atacak.

Samsun Kültür Yolu’nda Buray sahne aldı

Atatürk kilimine ilmik attıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nü ziyaret etti. Öte yandan Samsun Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Ünlü müzisyen Buray, Batı Park Sahne’de hayranlarıyla buluştu. Samsunlular tarafından yoğun ilgiyle karşılanan konserinde Buray, ‘Seni Sevmiyorum Artık’, ‘Bedduam Yok’, ‘Kış Bahçeleri’ gibi onlarca hit şarkısının yanında ‘Çarşambayı Sel Aldı’ ve ‘Ah Yalan Dünya’ yorumlarıyla da büyük alkış aldı.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.