Atatürk Kültür Merkezi’ne Rusya’dan Yılın Konser Salonu Ödülü

Atatürk Kültür Merkezi Rusya'nın prestijli BraVo Ödülleri'nde En İyi Konser Mekânı Ödülü'ne lâyık görüldü. BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödül Töreni Rusya'nın başkenti Moskova'daki tarihi Bolşoy Tiyatrosu'nda gerçekleşti.

Kültür Sanat 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’un simgesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) uluslararası bir ödülü lâyık görüldü. Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 6. BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödül Töreni’nde AKM Yılın Konser Salonu Ödülü’nü kazandı. Ödül töreni Moskova’nın dünya çapında tanınan ve sanatın mabetlerinden biri kabul edilen Bolşoy Tiyatrosu’nda yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi yılın en iyisi

Bolşoy Tiyatrosu’ndaki törene çok sayıda sanatçı ve konuk katıldı. Programa Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve eşi Betül Aksoy Bilgiç de katıldı. AKM’ye verilen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’nü merkez adına Büyükelçi Bilgiç aldı. Törende Atatürk Kültür Merkezi’nin yanı sıra Rusya, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Belarus, Hindistan, İran, Güney Afrika ve Mısır’dan opera ve bale sanatçıları da ödül aldı.

Rusya’da altı yıldır düzenlenen BraVo Ödülleri klasik müziğin dünya çapındaki başarılarını kutlayan ve bu alandaki en üstün katkıları ödüllendiren bir platform olarak öne çıkıyor. Her yıl düzenlenen bu prestijli törende farklı ülkelerden sanatçılar, orkestra şefleri ve kurumlar başarıları için Golden BraVo heykelleriyle ödüllendiriliyor.

İstanbul Modern 'Yılın Binası' seçildiİstanbul Modern ‘Yılın Binası’ seçildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.