ATV Bergen filminden sahneleri makasladı, Farah Zeynep Abdullah çok sinirlendi

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolde oynadığı 'Bergen' dün ilk kez televizyonda yayınlandı. Filmi yayınlayan ATV, bazı sahneleri sansürlenerek ekrana getirince Abdullah sinirlendi, "Diyecek söz yok, çok utandım. Ben özür dilerim izleyicilerden" dedi.

Kültür Sanat 29 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Abdullah, ATV'nin uyguladığı sansür üzerine izleyicilere filmi izleyebilecekleri farklı kanallar önerdi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, ‘Bergen’ filmiyle seyircilerin karşısında çıktığından takvimler 2020’yi gösteriyordu. Arabesk müziğin önemli isimlerinden Bergen’in hayatına odaklanan filmde Abdullah, Bergen rolündeydi. Abdullah’ın başrollerini Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran ile paylaştığı film, vizyona girdiği ilk üç günde 718 bin 43 seyirci tarafından izlenerek en iyi biyografi ve tüm zamanların en yüksek drama filmi açılış rekorunu kazanmıştı.

Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın kaleme aldığı ‘Bergen’in, yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisi üstlenmişti.

‘Ben utandım, özür dilerim’

‘Bergen’ geçen akşam ilk kez televizyonda ATV’de yayınlandı. Ancak ‘adet’ kelimesi ve Halis Serbest tarafından öldürülen sanatçının cinayetine dikkat çeken İstanbul Sözleşmesi’ne dair bölümler başta olmak üzere bazı sahneler sansürlendi. Sosyal medyada izleyicilerin tepki göstermesi üzerine başroldeki Abdullah da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla sansüre isyan etti.

Abdullah önce, “Kısılmış sahneler ve sansürlenmiş yerler mi var gerçekten?” diye sordu. Takipçilerinden kesilmiş sahnelerin örnekleri geldikten sonra bir paylaşım daha yaptı, “Çok utandım, ben özür dilerim izleyenlerden bu saçma sansürlerden dolayı” dedi.

Abdullah sonra da “Adet. Millet birbirini vursun, sen git ADET kelimesini kes, İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ı kes, dans sahnelerini gösterme, hamamda da sırtı mı sansürlemişler dediniz? slsspsps of dicek söz yok, çok utandım, ben özür dilerim izleyenlerden bu saçma sansürlerden dolayı, prime’da olması lazım hala, yoksa da dizipalda her şekil vardır” yazdı.

https://twitter.com/fzaofficial/status/1707177166616563742

Altın Portakal yaz boz tahtasına döndü, Kanun Hükmünde bir kez daha festivalden çıkarıldıAltın Portakal yaz boz tahtasına döndü, Kanun Hükmünde bir kez daha festivalden çıkarıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.