Avatar serisi ‘Ateş ve Kül’le devam ediyor: Yeni kültürler ve yaratıklarla dolu bir evren

Tüm zamanların en iyi hasılat yapan yapımlarından Avatar serisinin üçüncü filminden haberler var. 'İsmi Avatar: Ateş ve Kül' olarak duyurulan filmde yeni kültürler ve yaratıkların yanı sıra yeni biyomlar da var. Vizyon tarihi 19 Aralık 2025.

Kültür Sanat 12 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
‘Avatar: Ateş ve Kül' 19 Aralık 2025 tarihinde vizyona girecek.

Dünya Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen ve yapımcı James Cameron’ın ‘Avatar’ serisinin ilk filmiyle tanıştığında takvimler 2009 yılını gösteriyordu. Film tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi olunca devamı da geldi. Serinin 2022’de vizyona giren ikinci filmi ‘Avatar: Suyun Yolu’ tüm zamanların en çok hasılat yapan üçüncü filmi oldu. Bu başarının serinin üçüncü filminde de tekrarlanması bekleniyor.

Ve artık serinin üçüncü filmi dememize gerek yok, zira üçüncü filmin adı ve vizyon tarihi duyuruldu. Yeni filminin adı ‘Avatar: Ateş ve Kül/Avatar: Fire and Ash’ olacak. Disney’in D23 Expo etkinliğine katılan James Cameron ve başrol oyuncuları filmle ilgili ipuçlarını da paylaştı.

Serinin üçüncü filminde yeni kültürler, ortamlar ve yaratıkların yanı sıra yeni biyomlar da olacak.

Cameron “Bunun için Yeni Zelanda’dan 11.200 kilometre yol kat ettim” diyerek filmin çekim sürecini anlattı: “Pandora gezegeninden daha önce hiç görmediğiniz kadar çok şey göreceksiniz. Yeni film beklediğiniz gibi değil, ama kesinlikle istediğiniz gibi olacak. Ayrıca yeni kültürler, ortamlar ve yaratıkların yanı sıra yeni biyomlar da olacak.”

Serinin ikinci filmi insanlık ile  Na’vi arasındaki savaşı anlatıyordu. ‘Avatar: Ateş ve Kül’ ise bu olayların hemen ardından başlayacak ve Jake ile Neytiri’nin Kül İnsanları ile karşılaşmasını anlatacak. Cameron, Kül İnsanları’nın diğer klanlara göre şiddete ve güce daha eğilimli olduğunu da söyledi.

Yeni oyuncu kadrosuna Oona Chaplin, David Thewlis ve Michelle Yeoh katılırken Worthington ve Saldaña’nın yanı sıra Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet ve diğer karakterler de devam filminde geri dönüyor. ‘‘Avatar: Ateş ve Kül’ 19 Aralık 2025’te sinemalarda gösterime girecek.

'Avatar: Suyun Yolu' mavi tenli insanları hatırlattı, Paul Karason yeniden popüler oldu‘Avatar: Suyun Yolu’ mavi tenli insanları hatırlattı, Paul Karason yeniden popüler oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.