Ayasofya ve Efes deneyim müzeleri öğrencilere ücretsiz

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi Kurban Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcını kapsayan 15-23 Haziran tarihleri arasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kapılarını ücretsiz açacak.

Kültür Sanat 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi

Okulların kapanması ve Kurban Bayramı’nın art arda gelmesi öğrencilerin müzeleri gezmesi için iyi bir fırsat. Müzeler de bu dönemi değerlendirmek isteyen öğrencilere fırsat sunuyor. Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi Kurban Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcını kapsayan 15-23 Haziran arasında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kapılarını ücretsiz açacak.

Ayasofya için dijital deneyim

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi binlerce yıldır önemini koruyan UNESCO listesindeki yapının 1700 yıllık kültürel mirasını dijital bir deneyimle yaşatıyor. Müzede son dönemde yenilenen Müze Tarihi Eserler Koleksiyonu ile Fatih Sultan Mehmed’in Vakfiyesi Ayasofya kubbesindeki Serafim Meleklerinin yüzünü kaplayan bronz madalyon, Hıristiyanlık dönemine ait ikonalar ve şamdanlar gibi birçok nadide eser sergileniyor. Müze haftanın yedi günü 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçi ağırlıyor.

Efes Deneyim Müzesi ise tarihin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Antik Efes’in zengin tarihini, büyüleyici yapılarını ve günlük yaşamını modern teknolojiyle birleştirerek ziyaretçilerin zihninde unutulmaz bir anı olarak yer ediniyor. Gece müzeciliği uygulamasının başlamasıyla Antik Kent ve müze haftanın yedi günü 08.00 – 23.30 saatleri arasında ziyaretçi ağırlıyor. Müzeyi ziyaret edenler antik kentin 8.000 yıl öncesine varan hikayesine şahit oluyor.

Roma'dan Osmanlı'ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyorRoma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.