Babam ve Oğlum Suudi filmi oldu

Türk yapımı dizi ve filmler tüm dünyada büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bu ilgi artık yerel uyarlamalara da dönüşmeye başladı. Bunun son örneği Suudi Arabistan'dan geldi. 'Babam ve Oğlum' uyarlaması gösterime girdi.

Kültür Sanat 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
'Babam ve Oğlum' uyarlaması 'To my Son' adıyla gösterime girdi.

Çağan Irmak’ın ‘Babam ve Oğlum’ filmi Suudi Arabistan’da yeniden uyarlandı. ‘To my Son’ adıyla gösterime giren filmin başrolünde Arap dünyasının yıldız aktörü Dhafer Abidin var. Abidin filmde Fikret Kuşkan’ın canlandırdığı rolle karşımızda. Tunuslu oyuncu yine bir Türk dizisi uyarlaması olan ‘Beyrutlu Gelin’ ile büyük beğeni toplamıştı. Adından da anlaşılabileceği üzere ‘İstanbullu Gelin’ uyarlaması olan dizi Arap dünyasında ilgiyle izlenmişti.

Babam ve Oğlum 81 hafta gösterimde kalmıştı

Yapımcılığını O3 Media’nın üstlendiği film geçen kasım ayında Red Sea International Festivali’nde de ilgiyle karşılanmıştı. Filmin oyuncu kadrosunda Abidin’in yanı sıra İbrahim Al Hassaoui, Adam Zahr, Khairia Nazmi, Sarah Al Yafei, Ida Al Kussay, Adam Abu Sakha ve Emilia Fox yer alıyor. Kasım 2023’te yapılan Red Sea International festivalinde büyük ilgi gören film Suudi Arabistan’da sinemalarda ilgiyle karşılandı.

81 hafta gösterimde kalarak kırılması zor bir rekora imza atan Çağan Irmak imzalı ‘Babam ve Oğlum’ toplam 3 milyon 839 bin 883 sinemasever tarafından izlenmişti. Fikret Kuşkan, Çetin Tekindor, Yetkin Dikinciler ve Binnur Kaya’nın başrollerini paylaştığı film 18 Kasım 2005’te Türkiye’de gösterime girmişti.

Arabistan'da çağdaş arayışlar: Onların da bienali varArabistan’da çağdaş arayışlar: Onların da bienali var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.