‘Baba’ya dönüş: Michael Corleone nasıl seçildi?

Francis Ford Coppola, Al Pacino'nun 'The Godfather' filmindeki rolü için katıldığı oyuncu seçmelerinden daha önce yayınlanmamış bir videoyu paylaştı.

Kültür Sanat 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yönetmen Francis Ford Coppola’nın sinema tarihine armağan ettiği başyapıt ‘Baba’ serisinin üstünden elli yıl geçti. Ancak film hala zirvedeki yerini koruyor. Üstelik sürprizleri de bitmiyor!

Yönetmen Coppala, Michael Corleone rolüyle Al Pacino’nun başrolde yer aldığı filmin oyuncu seçmelerinden kalan bir videoyu YouTube’da yayınladı. Coppola’nın kişisel YouTube kanalına yüklenen video Pacino’nun en ünlü performanslarından biri olacak olan Michael Corleone rolünü ilk denemesini sergiliyor.

Ancak Coppola’nın videoya eşlik eden yorumlarında açıkladığı gibi Pacino’yu seçme yolculuğu zorluklarla doluydu. Usta yönetmen şunları söylüyor: “Burada ilginç olan Pacino’yu seçmememin nedeni sadece çok kısa olması değil, aynı zamanda çok dağınık olmasıydı.”

Bu yüzden saçını kestirdik ve onu daha dağınık olmayan ve daha kolejli gibi giydirdik, sonra da eleştiri şu oldu; o kadar temizlendi ki, doğal çekiciliğinin bir kısmını kaybetti. Uzun ya da kısa, dağınık ya da üniversiteli olmasına bakmaksızın Al’ı istemediklerini fark ettim.

İlk fazla dağınık saç kesimini eşim Ellie yaptı. İkinci saç kesimi için yerel bir berbere gittik ve berber bunun “Baba” oyuncusuna ait olduğunu öğrendi, kalp krizi geçirdi (Berber gerçekten kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı).”

Başlangıçtaki direnişe rağmen Pacino’nun Michael Corleone performansı bir efsane haline geldi, ona geniş beğeni kazandırdı ve sinema tarihindeki yerini sağlamlaştırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.