Bahar: Böyle baba oğul düşman başına!

‘Bahar’ın sekizinci bölümünde Timur’un ailesinin sadece Bahar’a değil, Doktor Evren’e yaşattıklarını da öğrendik. Aldatıldığını anlayıp Timur’la yüzleşen Bahar sayesinde dizinin sevenleri sonunda bir oh çekti.

Kültür Sanat 3 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen hafta gençlerimizden Parla (Sena Mia Kalıp) biyolojik babasının, annesinin yasak ilişki yaşadığı Timur (Mehmet Yılmaz Ak) olduğunu öğrenmişti. Annesi Rengin’se (Ecem Özkaya) bunu engellemek için hız yaparken kaza geçirmişti. Kendi çalıştığı hastaneye kaldırılan Rengin’i Timur ameliyat etti. Timur’un endişeli tavırları dikkatinden kaçmayan Bahar’sa (Demet Evgar) artık aldatıldığından emin.

Yüzleşme

Bahar sonunda tüm parçaları birleştirdi ve şüphelerini Timur’a açtı. Ama Timur açık verir mi; malın mülkün Bahar’ın üstüne yapıldığı gerçeğini saklayan sinsi Timur boşanmayı göze alamaz. Bahar, Timur’un inkârlarına kanmadı, ama aksiyon da almayarak bizi üzdü. Timur’a küçük laf çarpmalar, çoraplarının çiftlerini bozmalar gibi üç yaş hinlikleri dışında bir şey yapmayan Bahar’dan mümkünse bir boşanma bekliyoruz. Sandıkları terk etmeyelim!

Evren’in sırrı

Doktor Evren (Buğra Gülsoy), Timur’un babası Aziz Yavuzoğlu’nun adı ne zaman geçse şekilden şekle giriyordu. Timur ve Evren kardeş mi çıkacak, birisi diğerinin kirvesi mi derken öğrendik ki Evren’in ablası, Timur’un babasından hamile kalmış. Aldatılan Nevra (Hatice Aslan) ve genç kadın arasında yaşanan itiş kakış sırasında Evren’in ablası ölmüş. Aziz baba, ebeveynlik yöntemleriyle Timur’dan bir canavar yarattığı yetmezmiş gibi aldatma huyunu da Timur’a bulaştırmış anlayacağınız.

İşte ablası öldükten sonra yurtta geçirdiği hayatının zorluklarından da anlıyoruz ki Evren’in Bahar’a ilk bölümden beri korumacı yaklaşmasının bir nedeni, onu bu uğursuz aileden korumakmış.

Dizi yansıması

🔴 Bölüm, izleyiciler ebeveynlik karşılaştırması yapsın diye çekilmiş adeta. Rengin’in ameliyata girerken Bahar’a “Bana bir şey olursa senden çok özür dilerim,” demesi, ona bir şey olsa Bahar’ın Parla’ya da annelik yapacağından emin olduğunu düşündürdü bizlere. Zira hepimizin içini eriten sahnelerden biri Bahar’ın, evlerinde kalan Parla’yla annesinden daha şefkatli ilgilendiği dakikalardı.

🔴 Ekranlara aynı kıyaslamayı Timur ve Evren için de yansıtıyorlar. İki çocuk babası Timur’un sevgiden, şefkatten, ortak dilden yoksun bir baba olduğunu biliyoruz. Bu bölüm öğrendik ki üçüncü çocuğu Parla’dan zaten haberdarmış; ama kızcağıza o kadar uzak ki bakkal amca bile daha babacandır. İşte Evren kıyasa bu noktada dahil oluyor:

🔴 Timur’un üç çocuğuna çabasızca, kendiliğinden kol kanat geren Evren aynı zamanda Bahar’a sevgili aday adaylığı için bile kocası Timur’dan çok daha uygun. Dünyaya Timur’un olamadığı her şey olabilmek için gelmiş resmen. Diğer cepheden devam eden mesleki kapışmalarının da ne zaman zirve yapacağını merakla bekliyoruz, zira ikilinin kovboy edasıyla atıştığı anlar en keyifli sahnelerden.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Sokaklara grafitti yapmaya çıktıklarında Bahar kendine Mavi mahlasını seçmişti. Taze anne Demet Evgar’ın kızının adı da Mavi. Daha tatlı bir detay var mıdır acaba?

🔴 Dizinin sevilme nedenleri köşemizde bu hafta! (Her hafta bir başkasını keşfediyoruz malum.) Karakterlerin klişelere tam uymaması, izleyicinin seyir zevkini yükselten unsurlardan:

👉 Dünya yansa gelinine cephe almaktan vazgeçmeyen kaynana klişesiyle dolu diziler. Tüm nemrutluğuna ve Bahar’dan hiç hoşlanmamasına rağmen Nevra bizi şaşırtıyor ve kendi yaşadığı ihaneti gelini Bahar’ın da yaşamamış olmasını diliyor. Bu konuda oğlunu karşısına almaya hazır.

👉 Rengin, birlikte olduğu erkeğin karısından ayrılması için çevirmediği dolap kalmayan ‘ikinci kadın’ tiplemesinden farklı. Timur’la olsun ya da olmasın, mutsuz bir hayatı olsun ya da olmasın kendi ayakları üstünde duruyor. Hatalarının farkında, ama muhtaç değil.

👉 Evren özgürlüğüne düşkün, ilişkilerde bağlanmaktan kaçan ve karizmatik bir erkek olarak bir bakıyoruz ki Bahar’ın çocuklarıyla baba gibi ilgileniyor. Birçok konuda, genelde böyle karakterlerden göremediğimiz kadar duyarlı.

9. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Ayça Üzüm, Atasay Koç
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular: Demet Evgar, Buğra Gülsoy, Mehmet Yılmaz Ak, Ecem Özkaya, Elit Andaç Çam, Demirhan Demircioğlu, Nil Sude Albayrak, Alisa Sezen Sever, Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp, Uygar Özçelik, Deniz Sarıkaş, Devrim Kabacaoğlu, Ege Erkal, Sonat Tokuç ve Füsun Demirel, Hatice Aslan. (Konuk) Müjgan Ferhan Şensoy, Fehmi Karaarslan, Oktay Oy.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.