Baksı Müzesi’nde bir yaratma yolculuğu

Bayburt'taki Baksı Müzesi’nin büyüleyici atmosferi yeniden yaz atölyelerine evsahipliği yapacak. Bu yaz ikincisi düzenlenen Ütopya Atölyeleri bölgenin özgün kültürüyle çağdaş sanatı farklı yaş gruplarından katılımcılarla buluşturuyor.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Baksı Müzesi’nin büyüleyici atmosferi bu yaz atölyelere de evsahipliği yapacak. Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Ütopya Atölyeleri bölgenin özgün kültürüyle çağdaş sanatı farklı yaş gruplarından katılımcılarla buluşturacak.

Temmuz ve Ağustos aylarında birer haftalık sürelerde düzenlenecek atölyelerde Osman Dinç, Seçkin Pirim, Ali Kazma, Mehmet Kavukçu, Nancy Atakan, Yeşim Akdeniz ve Ahmet Yiğider gibi usta sanatçıların rehberliğinde katılımcılar benzersiz  bir keşfe çıkacak. Atölyeler Baksı doğasına dokunan, onu yaşayan ve gözlemleyen, bilgi ve deneyimler edinerek yeni eserlerin üretildiği bir süreci yaşamak amacıyla planlandı.

Baksı, özel bir deneyim vaad ediyor

Atölyeler katılımcılara çağdaş sanatın yenilikçi yönlerini keşfetme fırsatı sunarken malzeme kullanımı ve deneysel yaklaşımlarla dolu, pratik uygulamaların ön planda olduğu bir deneyim vadediyor. Sanat felsefesiyle ve eserlerin derinliklerine inerek toplumsal ve kültürel meselelere duyarlılık kazandırmayı, katılımcıların eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde yükselen sıra dışı müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer veriyor. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük bir araziye yayılan müze Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın düşü olarak 2000 yılında filizlendi. Bu fikri hayata geçirmek amacıyla 2005 yılında Baksı Kültür Sanat Vakfı kuruldu. Müze başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü.

Vuslat: En büyük emanet yaşamın kendisiVuslat: En büyük emanet yaşamın kendisi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.