Banksy’nin 1.2 milyon dolarlık ikonik duvar resmi yıkıldı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin İngiltere'deki ikonik resmi yıkıldı. 1.2 milyon dolar değerindeki duvar resmi Dover Belediyesi'nin kararı doğrultusunda yıkıldı. Bölge halkı kararı tepkili.

Kültür Sanat 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Dover Bölge Meclisi tartışmalı bir karara imza attı. İngiltere’nin güneydoğusundaki kentin belediye meclisi, gizemli sokak sanatçısı Banksy imzalı duvar resmini yıktı. 1.2 milyon dolar değer biçilen resmin yıkım nedeni ise vergi mükelleflerine, eserin bakımı için ek mali yük yaratmamak. Zira yetkililere göre eserin korunması için gerekli maddi kaynaklar Dover Belediyesi’nde bulunmuyor.

Banksy eseri korunamaz durumda

Avrupa Birliği’nin 12 yıldızlı bayrağını duvara resmeden Banksy, özellikle Brexit döneminde bu çalışmasıyla simge haline gelmişti. Aradan geçen zamanda duvar resminin renkleri korumasız açık hava koşullarında solmaya başladı. Buna alınabilecek önlemlerin yetersiz olduğunu savunan Dover Belediyesi, yıkım için bir firmayla anlaştı.

Yıkımı gerçekleştirmeye hazırlanan firmanın yetkilisi yaptığı bir açıklamada duvar resminin mevcut konumunda korunmasının mümkün olmadığını savundu. Yıkımı son derece profesyonel bir biçimde gerçekleştireceklerini vaat eden yetkili, duvar resmine zarar vermeden yıkım işlemini gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Banksy imzalı duvar resminin yıkımın başarılı geçmesi halinde korunaklı bir yerde sergilenmesi amaçlanıyor.

Fabrizio Paterlini: İstanbul bir şarkımın isim babasıFabrizio Paterlini: İstanbul bir şarkımın isim babası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.