Banksy’nin sokak resmi taşındı, semt sakinleri mutsuz

Sokak sanatçısı Banksy'nin New York'un Bronx bölgesindeki 'Ghetto 4 Life' adlı sokak resmi bulunduğu binanın satılması nedeniyle taşınıyor. Ancak Bronx sakinleri mutsuz: "Kimliğimizi sembol eden eser elimizden alındı."

Kültür Sanat 5 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Banksy Bronx'taki bu eseri 2013'te resmetmişti.

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin New York’un Bronx bölgesindeki ‘Ghetto 4 Life’ adlı sokak resmi taşındı.

İyi giyimli küçük bir çocuğu ve hemen yanında ona sprey boyaları tutan bir uşağı tasvir eden çalışma bulunduğu duvarın yıkılması nedeniyle Connecticut eyaletine taşındı. Ancak Bronx halkı bundan memnun değil.

‘Yerel kimlik zarar görüyor’

Bronx sakinleri sanatçının 2013’te yaptığı duvar resminin gidişini yerel kimliklerinin sembolü olan eserin ellerinden alınması olarak yorumladı. Topluluk üyeleri sanat eserinin Bronx topluluğuna hediye olduğunu ve haksız yere götürüldüğünü söyleyerek eserin kaldırılmasının bir açıklamayla protesto etti. Bina sahibi David Damaghi ise duvar resmini yerinde tutmak için yerel kurumlarla bağlantıda olduklarını açıkladı. Ancak girişim işe yaramadı, sanat eseri taşındı.

Banksy’nin eserleri daha önce kimi zaman korunması kimi zaman da başka tadilat çalışmaları için taşınmıştı. Sanatçı daha önce eserlerinin taşınması veya kaldırılmasını çok da önemsemediğini söylemiş ancak bu tarz eylemlerin sokak sanatı üzerinde yaratabileceği zararlı etkileri kabul etmişti.

Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız'ı artık balonsuzBanksy’nin ‘Kırmızı Balonlu Kız’ı artık balonsuz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.