Banksy’nin ağacı plastik örtüyle korumaya alındı

Sokak sanatçısı Banksy geçen hafta Londra'da bir binayı ağaçlandırmıştı. Bölge halkı duvar resminden memnundu, ancak birkaç gün sonra vandallar esere saldırdı. Şimdi bina sahibi eseri korumak için plastik bir örtüye güvenmek zorunda.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Kuzey Londra'daki Banksy duvar resmi vandalizmden sonra plastik örtüyle kaplanmadan önce.

Geçen hafta Londra’da gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin bir duvar resmi ortaya çıkmıştı; Finsbury yakınlarında bir binanın duvarına resmedilen duvar resmi dalları kesilen bir ağacın arkasında. Elinde basınçlı püskürtme tabancası ve boya tankı tutan bir kadının sıktığı yeşil boyayla ağacın dalları yeşil yaprak dolu gibi görünüyor.

Ancak birkaç gün sonra görüntü değişti, çalışma vandalların saldırısına uğradı. Bölge sakinlerinden 35 yaşındaki Matt McKenna duvara beyaz boya döküldüğünü gördü. McKenna BBC’ye bu saldırıyı “Gerçekten utanç verici, her şey bir gecede oldu” diyerek anlattı. Saldırının ardından kent konseyinin girişimiyle ağaç ve duvarın etrafına uzun metal çitler de yerleştirilmişti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Şimdi duvar resmi şeffaf bir plastik örtüyle kaplı.

Kent konseyinden bir sözcü bu adımı konseyin değil bina sahibinin attığını açıkladı:

“Banksy sanat eseri büyük kalabalıkların ilgisini çekti. Eserin zarar görmemesi için korumaya ihtiyaç var. Sanat eserinin üzerindeki şeffaf plastik ve ahşap çerçeve konsey tarafından değil, binanın sahibi tarafından kuruldu.”

Sözcü konsey olarak insanların sanat eserinin tadını çıkarabilmesi için bina sahibiyle işbirliğinde halinde olduklarını da duyurdu.

Banksy'nin Londra'daki yeni eseri tahrif edildiBanksy’nin Londra’daki yeni eseri tahrif edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.