Ahmet Ümit'in biricik kahramanı, 'Beyoğlu’nun en güzel abisi Başkomser Nevzat' yeni macerasıyla okurla buluşmak için gün sayıyor. Ekim ayında yayımlanacak romanda Başkomser Nevzat bu kez uyuşturucu baronlarıyla karşı karşıya...

Ahmet Ümit, bugün Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri…  Ayrıca Türk edebiyatında cinayet ve polisiye romanları denilince akla gelen ilk isim. Kahramanı ‘Beyoğlu’nun en güzel abisi Başkomser Nevzat’la cinayetleri çözmekle kalmıyor bazen İstanbul’u bazen tarihi bazen de Anadolu kültürünü derinlemesine anlatıyor.

Son olarak 2022’de ‘Bir Aşk Masalı’ romanıyla okurla buluşan Ahmet Ümit bir süredir, Başkomser Nevzat’ın yeni bir macerasını yazdığını sosyal medya hesabından paylaşıyordu. Nisan başında Başkomiser Nevzat’a bir suikast düzenlendiğini, romanı yarıladığını duyurdu yazar. Ancak okurların içini rahatlatmayı da ihmal etmedi, Başkomser Nevzat bu saldırıyı da atlatacaktı. Zaten yazar daha önce bir röportajında söz vermişti, Nevzat’ı öldürmeyecekti…

Ahmet Ümit son paylaşımında Başkomser Nevzat’ın yeni macerası hakkında daha fazla ipucu verdi. Öğrendik ki kahramanımız bu kez uyuşturucu baronlarıyla karşı karşıya olacakmış. Türkiye şimdilik seçimleri atlattı, peki bu kadar sevilen, işini özveriyle yapan ve dürüst biri olan Başkomiser Nevzat, siyasete atılıp belediye başkanı olmak ister miydi? Yazar Ahmet Ümit yanıtladı:

“Sanmıyorum. Çünkü Başkomser Nevzat’ın yaratıcısı Ahmet Ümit 14 yaşından 30 yaşına kadar hayatını siyasete adadığı için  artık en iyi siyasetin, artık insanları etkilemenin, insanlarla en nazik şekilde konuşmanın yolunun edebiyat olduğunu biliyor.

Ümit ayrıca romanı bitirmek üzere olduğunu söyledi, yeni maceranın konusunu anlattı:

“Ülkemiz son zamanlarda bir uyuşturucu geçiş ülkesi oldu. özellikle son beş yılda satılan, ne yazık ki okullara kadar indiği bir ülke hale geldi. Başkomser Nevzat bu baronlarla karşı karşıya, onlarla hesaplaşıyor.”

İsmi henüz açıklanmayan roman Ekim ayında yayımlanacak.

Harlem Ritmi: Bir zamanlar Harlem’de