Yeryüzüne Övgü: Dayanışma da direnme de hayata dair

Bayetav Sanat,17 Eylül'e kadar devam edecek olan ve Sevim Sancaktar’ın küratörlüğünü üstlendiği 'Yeryüzüne Övgü' sergisine ev sahipliği yapıyor. Dün itibarıyla kapılarını açan sergi, yeryüzü ile farklı ilişkilenme hâllerimizi varoluş biçimleri üzerinden irdeliyor.

Kültür Sanat 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
BAYETAV'da açılan 'Yeryüzüne Övgü' sergisi 17 Eylül'e kadar açık kalacak.

Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), ‘Yeryüzüne Övgü’ sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı. İzmir’in Bornova ilçesindeki 19. yüzyılda inşa edilen tarihi Pagy Köşkü’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan sergi, 17 Eylül’e kadar devam edecek.

‘Şey’lerin sadece bizim için değil yeryüzü için nasıl birer anlam taşıyıcısına dönüşebildiklerine kişisel ve toplumsal hayattaki karşılıklar ve referans anlamlar üzerinden bakmaya başlamak nasıl imkânlar sunabilir? Bir arada yaşama hâllerini yeryüzünden öğrenmek mümkün müdür? gibi sorulara cevap arayan serginin küratörlüğünü Sevim Sancaktar üstleniyor.

İzmir’in çok kimlikli yapısına vurgu

‘Yeryüzüne Övgü’ kaybın, direnişin ve dayanışmanın aynı anda var olabileceğini tekrar hatırlatmayı amaçlıyor. Sergide Eylem Eylül Acarsoy, Volkan Aslan, Özgür Aydek, Ezgi Bakçay, Ebru Başaran, Sena Başöz, Memed Erdener, Çiğdem Fidan, Mark Giraud, Ümit Güç, Cansu Pelin İşbilen, Karşılaşmalar, Dilek Kaya, Ferhat Kentel, Gökhan Mura, NomadMind, Yasemin Özcan, Metehan Özcan, Virginia Elena Patrone, Sevim Sancaktar, Meliha Sözeri, Selim Süme, Serkan Turgut, Oktay Uludağ, Gözde Yenipazarlı’nın farklı mecralarda ürettikleri eserleri ile, Bayetav Sanat mekânları üzerine yeryüzü sağlığı, İzmir’in çok kimlikli yapısı ve BAYETAV Sanat Bahçe flora araştırmasına dair arşiv ve araştırma projeleri yer alıyor.

BAYETAV’ın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiye vakfın resmi sitesi https://www.bayetav.org/tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Zeki Demirkubuz’dan bir ilk: Fotoğraf sergisi açıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.