Bayram avantajı: İzlemediğiniz dizi kalmasın!

Bayram tatili planları çoktan yapanlardan mısınız yoksa sakinliğin tadını çıkarmak isteyenlerden mi? Tatil hepimiz için farklı şeyler ifade edebilir ama en çok da “Ne zamandır izlemek istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum, hadi başlayayım” deme fırsatıdır.

Bayram tatili süresi malum, vaktimizi iyi değerlendirelim dedik listemizi mini dizilerle sınırlı tuttuk. Buyrun listeye.

Kültür Sanat 28 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bayram tatili planları çoktan yapanlardan mısınız yoksa sakinliğin tadını çıkarmak isteyenlerden mi? Tatil hepimiz için farklı şeyler ifade edebilir ama en çok da “Ne zamandır izlemek istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum, hadi başlayayım” deme fırsatıdır. Bayram tatili süresi malum, vaktimizi iyi değerlendirelim dedik listemizi mini dizilerle sınırlı tuttuk. Buyrun listeye!

The Bear

Chicago’da, bir aile restoranındayız. Dünyanın en iyi restoranlarında çalışmış ödüllü şef Carmen’in ailesinde yaşanan travmatik bir olay sonrasında değişen hayatına şahit olacağız. Carmen yaşadığı travmanın etkisini atlatmaya çalışırken bir yandan da aile restoranlarını düzene sokmak zorunda kalacak. Bu süreçte yaşananlar ise tozu dumana katacak, mutfaktan lezzetli kokular kadar kaos da yükselecek. Kadrosunda Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas ve Abby Elliott’u bir araya getiren dizi, geçen senin popüler yapımlarından biri olmuştu. ‘The Bear’ın ikinci sezonu ağustos ayında Disney+’a gelmeden önce açığı kapatmak isteyenlere duyurulur!

White House Plumbers

ABD  eski başkanı Richard Nixon’ın istifa etmesi ve siyasi kariyerinin sonlanmasına neden olan Watergate skandalını anlatan ‘White House Plumbers’ beş bölümlük kısa ama heyecanlı macerasıyla tam bir “bayramda bitirdim, onu çok güzeldi” dizisi. Woody Harrelson ve Justin Theroux’nun başrollerini paylaştığı dizinin kadrosunda ayrıca Domhnall Gleeson, Lena Headey, Kiernan Shipka, Ike Barinholtz, Yul Vazquez, David Krumholtz, Rich Sommer, Judy Greer, Kim Coates, Liam James, Zoe Levin, Tony Plana, Zak Orth, Nelson Ascencio, Tre Ryder, Gary Cole, Toby Huss, John Carroll Lynch ve Kathleen Turner yer alıyor. Dönem havası almak isteyenleri BluTv’ye alalım.

The Glamorous

Bu diziyi izleyen birçok kişi, Meryl Streep ve Anne Hathaway’li ikonik moda filmi ‘Şeytan Marka Giyer’ enerjisi aldığını söylüyor. Sadece bu bile diziye şans vermek için yeterli bir neden. Tabii kadrodaki Kim Cattrall etkisini de unutmamak lazım.’The Glamorous’ günümüz koşullarını yakalayarak YouTuber Marco’nun çok sevdiği makyaj ve kozmetik sektöründe başladığı işi ve değişen hayatını konu alıyor. Marco kendini bir efsanenin yanında çalışırken bulur. Özgüvenlidir, makyaja tutkuya bağlıdır ama gelin görün ki deneyimsizdir. Yeni macerası aşk ve iş hayatının zorlukları arasında bir denge kurmayı öğretecektir. Ama bunun için kendinden fedakarlık yapması gerekir mi yoksa bunun adı büyümek midir karar sizin. 10 bölümlük dizinin oyuncu kadrosunda Kim Cattrall, Miss Benny, Graham Parkhurst, Damian Terriquez, Matt Rogers ve Ricardo Chavira gibi isimler yer alıyor.

The Idol

Hem gündemi yakalayayım hem de müzik dünyasında neler olup bitiyor biraz cafcaflı bir atmosfere gireyim diyorsanız sizi ‘The Idol’e alalım. Başrollerinde Lily Rose Depp ve Abel Tesfaye nam-ı diğer The Weeknd’in yer aldığı dizi, izleyicileri şöhret basamaklarını hızla tırmanan Jocelyn karakteriyle tanıştırıyor. BluTV’de yayınlanan altı bölümlük bu macera izleyicileri ikiye böldü. Çok beğenenler de oldu yerden yere vuranlar da. Karar sizin.

Bizden Olur Mu?

Bölümleri 12-18 dakika arasında değişen tek sezonluk ‘Bizden Olur Mu?’ telefonunuza hiç bakmazsanız birkaç saat içinde izleyebileceğiniz bir dizi. Yönetmen koltuğunda Emre Bahadır Çırakoğlu’nun oturduğu dizinin hikayesi, sosyal medyadan tanışan Deniz ve Sarp’ın ilk buluşmasıyla başlıyor. Kahramanlarımızın ikisininde çeşitli nedenlerle ilişkilerden ağzı yanmış. Çareyi ilişki tavsiyeleri veren kitaplarda aramaya karar veren ikili, birbirlerine de iyi gelmeye başlar. Deniz Işın ve Sarp Bozkurt’un başrollerini paylaştığı bu romantik komedi gücünü, gerçekliğinden ve samimiyetinden alıyor.

‘Sex and the City’ ilk kez 6 Haziran 1998’de ekranlara gelmişti. Fotoğraf: HBO

Sex and the City

Biliyoruz, mini dizi olmayacak kadar uzun bir macera ‘Sex and the City.’ Ama hazır dizinin yıllar sonra çekilen ‘And Just Like That’ adlı uyarlaması ikinci sezonuyla dönmüşken ve iflah olmaz izleyiciler olarak bir çoğumuz hala dizinin orjinalini özlerken neden listemize almayalım ki? Her zaman orada olduğunu bildiğiniz, geçmişin sıcak ve güvenilir kollarını sunan üstelik bunu yaparken de güncelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen HBO efsanesi bayram, tatil dinlemeden zamansız bir klasik olarak olması gereken yerde, BluTV izleme listemizde.

Bonkis

Bonkis’in sahibi Deniz ile henüz tanışmadınız mı? Eğer cevabınız hayırsa, hiç dert etmeyin. Zira, Bonkis bayramda kapalı değil. Hatta mimarlık mesleğini yapmak yerine hayallerinin peşinden gidip Bonkis adında bir kafe açmış ancak hayatı pek de umduğu gibi gitmemiş Deniz ile tanışmak için harika bir zaman. Deniz Tezuysal, Vildan Atasever, Burak Sevinç, Sergen Deveci, Öykü Naz Altay, Serhat Parıl, Lale Mansur, Cem Emüler, Çağdaş Onur Öztürk’ün oyuncu kadrosunda yer aldığı ‘Bonkis’ iki sezon, 15 bölümüyle tam bayram baklavası kıvamında.

All Those Things We Never Said

Başrollerinde Jean Reno, Alexandra Maria Lara ve Alex Brendemühl’ün karşımıza çıktığı ‘All Those Things We Never Said’ biraz burnuzun direğini sızlatmalık ama izledikten sonra pişman etmeyecek bir yapım. Julia düğününden üç gün önce, babasının düğününe katılamayacağını öğrenir. Ama bu affedilemeyecek bir bahane ya da çözülebilecek bir sorun değildir, zira babası hayatını kaybetmiştir. Neyse ki tıpatıp babasına benzeyen ve aynı hafızaya sahip bir android ile tanışır. Üstelik onun altı günlük bir pil ömrü vardır.  Günler sayılıdır ama Julia kaybettiklerini telafi etmek için onunla bir yolculuğa çıkmaya ikna olur. Üstelik bu yolculuk hiç beklenmedik insanlarla da yolunu kesiştirir. 9 bölümlük bu macera, sevdiklerinize telefon açmanıza hatta ziyaret etmenize bile vesile olabilir.

Prens

Ceyda Düvenci, Derya Pınar Ak, Çağdaş Onur Öztürk, Canberk Gültekin, Burak Topaloğlu, Serdar Orçin, Aslı Tandoğan, Bahadır Vatanoğlu, Yılmaz Gruda, Onur Özaydın ve Hüseyin Avni Danyal… Bu isimlerin hepsi Giray Altınok’un yazdığı, yönetmenliğini Bülent İşbilen’in üstlendiği ‘Prens’ dizisinde buluşuyor. Komedi türündeki dizi, kimsenin umrunda olmayan bir tarihte, kimsenin umrunda olmayan bir ülke Bongomia’nın hiç sevilmeyen Prens’ini ve maceralarını anlatıyor. Bu prens öyle sevilmeyen bir prens ki adı bile yok, kimse ona isim vermeye bile tenezzül etmemiş. Onu biraz tanıyınca nedenini de anlıyorsunuz.

The Beef

Netflix dizisi ‘Beef’ son günlerin en çok konuşulan dizilerinden biri. Yapımcılığını A24’ün üstlendiği bu kara komedide ‘The Walking Dead’ ve ‘Minari’deki rolleriyle tanıdığımız Steven Yeun ve komedyen, yazar ve oyuncu Ali Wong başrolü paylaşıyor. Hikaye ise şöyle: bir trafik kazası sonucu kavga eden başarısız müteahhit Danny ile kendi kendini yetiştirmiş bir girişimci Amy’nin yolları kesişir. Söz konusu bu kaza, iki tarafında hayatını değiştiren bir vesile olacaktır.

Bayramın ilk günü film menüsü: Mutlu sofralı aile filmleriBayramın ilk günü film menüsü: Mutlu sofralı aile filmleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.