Bayram filmleri menüsü: Eltilerin savaşı, abi kardeş rekabeti

Bayram filmleri menüsünde bugün yerli romantik komediler var. Torunları büyükanne ve büyükbabanın ellerine bırakan çiftler ya da ailenin gençleri için baş başa vakit geçirme zamanı... Kimi önerilerimiz provakatif gelebilir, lakin tehlikeli sularda gülmek istemeyenler için klasikler de mevcut menüde.

Kültür Sanat 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Bayramın üçüncü günündeyiz. Büyükanne ve büyükbabalar torunlarıyla vakit geçiredursun, evin genç çiftleri ya da gençleri bu fırsattan yararlanarak kendi aralarında vakit geçirmeye başlar artık. Bugünkü film menümüz de onlar için. Gençler bir araya gelince tercihler çoğalır, kimi aksiyon ve macera. kimi fantastik, kimi dram ister lakin uzlaşma türü romantik komedilerdir.

Eltilerin Savaşı

Tamam kabul biraz provakatif bir seçim. Ama ortamda gergin eltiler yoksa çok da sorun edecek bir şey yok. Aile içi ilişkilere pek bir ciddiyetle yaklaşan sinemamız için de örnek gösterilecek bir komedi. Efendim film adından da anlaşılacağı üzere iki elti Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmeyi, bitmek bilmeyen rekabeti anlatıyor. Onur Bilgetay’ın yönettiği filmin senaryosunu Gupze Özay’a ait. Ki kendisi anyı zamanda başrol oyuncularında biri ve Merve Dizdar ile kıyasıya bir çekişmeye giriyor. Her türlü rolün üstesinden gelmeyi bilen iki oyuncu maşallah dedirtecek kadar iyi oynuyorlar. Pek tabii tatlı gerginliklerimizle, küçük hesaplarla ziyadesiyle dalga geçiyorlar.

Her Şey Çok Güzel Olacak

Eltiler mücadelesine girmişken kardeşler arası rekabete dair de bir film önermek boynumuzun borcu. O zaman gelsin Cem Yılmaz’lı Mazhar Alanson’lı  ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmi. Ömer Vargı’nın yönettiği film malum iki farklı karaktere sahip abi-kardeşin maceralarını anlatıyor. İlk gösterildiğinde pek kıymet verilmemişti ama şimdi bir fenomen. Baba ve evlat ilişkisine de farklı bir pencereden bakmayı biliyor film. Selim Naşit Özcan’ın saygı ve sevgiyle anmak için de bir vesile…

Tatlı Dillim

Şimdi eltidir savaştır, abi kardeş rekabetidir, başımız ağrımasın diyorsanız. Bir klasikle yolumuza devam edelim. 1972 yapımı Ertem Eğilmez klasiklerinden ‘Tatlı Dillim’ hoş, hoş bir seyirlik keyfi verecek türden bir aşk filmi. Malum Kemal Sunal’ın sinema dünyasına adımını attığı ilk filmde yok yok. Tarık Akan, Filiz Akın başrolde ama Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Hulusi Kentmen… Zengin ve şımarık Ferit’in aşka çarpılıp ağzının payını almasını anlatıyor denilebilir film için.

Mavi Boncuk

Yeşilçam’a doğru aktıysak o zaman son ve esaslı önerimiz, en naif romantik komedilerimizden ‘Mavi Boncuk’. Ertem Eğilmez’in yönettiği film hem filmde oynayan oyuncuları, hem de filmdeki esaslı dayanışma duygusunu kaybettiğimiz için hüzünlü bir romantizm duygusuyla izleniyor artık. Kendilerini hor gören bir gazino sahibinden intikam almak isteyen altı arkadaşın hikayesi. Ama olaylar çok farklı gelişiyor ve kaçırdıkları Emel Sayın gördüğü hakiki sevgi ortamından ayrılamıyor. Yakışıklı Necmi’ye aşık olması da cabası… Aslında anlatmaya lüzum yok, zaten defalarca izlemişinizdir. Ama böyle filmleri birlikte izlemek ve filmin verdiği duyguyu paylaşmak esas olan.

 

Bayramın ilk günü film menüsü: Mutlu sofralı aile filmleriBayramın ilk günü film menüsü: Mutlu sofralı aile filmleri

Bayram filmleri menüsü: Ah şu torunlar yok mu?Bayram filmleri menüsü: Ah şu torunlar yok mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler