BBC yılın en iyi 10 dizisini seçti: Tabii ki The Last of Us

BBC, yılın en iyi dizilerini sıraladı. Listenin zirvesinde yıla damgasını vuran 'The Last of Us' var. Türkiye'de Blu TV'de ekranlara gelen dizinin ilk sezonu tüm dünyada izlenme rekorları kırmıştı. Listede öne çıkan diğer yapımlar ise 'Poker Face', 'Succession' ve 'The Bear'.

Kültür Sanat 28 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Resmi bir açıklama yapılmasa da dizinin merakla beklenen ikinci sezonunun 2025 yılında izleyiciyle buluşması bekleniyor.

BBC, 2023’ün en iyi 10 dizisini açıkladı. Son dönemde her ne kadar Hollywood saran grev dalgası nedeniyle pek çoğunun çekimleri sekteye uğramış olsa da yıl içerisinde yayınlanan sezonları itibarıyla önce çıkan yapımlar seçildi. Listenin bir numarasında yılın en çok konuşalan yapımı ‘The Last of Us’ yer alıyor. Türkiye’de sadece Blu TV’de yayınlanan yapm ilk sezonuyla büyük beğeni toplamayı başardı.

The Last of Us birinciliği kaptırmamıştı

Craig Mazin ve Neil Druckmann yazdığı, başrollerini ise Pedro Pascal ve Bella Ramsey paylaştığı oyun dünyasının efsanesi ‘The Last of Us’ın dünya çapında yankı uyandırmaya devam ediyor. 15 Ocak’ta yayınlanmaya başlayan ve her bölüm sosyal medyada trend haline gelen dizi, ABD’de izlenme konusunda büyük rekabetin yaşandığı Pazar akşamları birinciliği kimseye kaptırmamıştı.

HBOMax yapımı dizinin ilk altı bölümü ortalama 30.4 milyon kişi tarafından izlenirken Avrupa ve Latin Amerika’da da en çok izlenen dizi olmayı başardı. BBC’nin derlendiği listeye göre de ‘The Last of Us’, yılın açık ara en iyisi seçildi. Dizinin yeni sezounun izleyiciyle ne zaman buluşacağı ise şimdilik bilinmezliğini koruyor. Hollywood’da devam eden grevden etkilenen yapımlardan biri olan dizinin en iyi ihtimalle 2025’te platformda yayınlanabileceği tahmin ediliyor.

Listenin devamına baktığımızda ise ikinci sırada Türkiye’de herhangi bir platformda yer almayan ‘Poker Face’i görmekteyiz. Polise yapımın özellikle oyunculuk performansına övgüler yağdıran BBC, Natasha Lyonne’u yılın en iyi oyuncularından biri olarak ilân ediyor.

BBC’ye göre Harrison Ford’un beklenmedik ama bir o kadar da harika bir komedyen olarak karşımıza çıktğı performansı ‘Shrinking’i izlemek için yeterli bir sebep. Apple+ platformunda ekrana gelen yapım, Bir terapist ve hayata dair sorunlar karşısında çareyi onun telkinlerinde arayan dertli insanlar etrafında gelişen dizi komik olduğu kadar yer yer hüzünlü unsurlar da barındırmayı dengeli bir biçimde başarıyor. Bu da zaten diziyi BBC listesinin üçüncü sırasına taşıyor.

Roy Ailesi de listede

Listenin dördüncü sırasında son sezonuyla günlerce konuşulan ‘Succession’ var. Üzerine hâlâ yazıların yazıldığı, video yayınların yapıldığı HBO yapımı fenomen dizi Türkiye’de Blu TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Yayınlanan her sezonuyla ödülleri adeta silip süpüren dizi, modern çağ hanedanlığı Roy Ailesi’nin çalkantılı hikâyesine odaklıyor. Tüm dünyanın büyük ilgiyle takip ettiği diziye BBC’nin kayıtsız kalması elbette düşünülemezdi.

BBC’nin oluşturduğu listenin beşinci sırasında bir Netflix yapımı yer alıyor. Los Angeles’ta yaşayan Amy ve Danny’nin yer yer karanlık yer yer de komik hikâyesini hicivli bir şekilde işleyen ‘Beef’, Netflix’in son dönemde en özgün içeriklerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Ünlü yönetmen David Cronenberg’in aynı adlı filminin yeniden uyarlaması olan ‘Dead Ringers’ yılın öne çıkan bir diğer yapımı olmayı başardı. Tek yumurta ikizi jinekologları konu alan dizinin oyuncu kadrosu da dikkat çekiyoer. Prime Video’da yayınlanan dizinin bairollerinde Rachel Weisz ve Britne Oldford yer alıyor.

Bir diplomasi hikâyesi ekrana taşınıyor

Listenin yedinci sırasında bir diğer Netflix yapımı olan ‘The Diplomat’ var. Son yılların en zeki politik gerilim dizilerinden biri olan dizi, uluslararası entrikaları, gerilimi kişisel dramlarla birleştiriyor. Keri Russell’ın, kendisini aniden İngiltere’de ABD Büyükelçi olarak bulması ve sonrasında yaşananlar üzerinden ilerleyen dizi BBC’nin de gözünden kaçmamış belli ki.

İngiliz kadın polisi Catherine Cawood, kuşkusuz son dönemin en dişli memurlarından biri. Suçluların korkulu rüyası olan Cawood’un hikâyesine tanıklık ettiğimiz ‘Happy Valley’ listenin polisiye yapımlarından. Gerilimli olay örgüsünden asla taviz vermeden ilerleyen dizi özellikle İngiltere’de oldukça popüler. Yapımı BBC Player aracılığıyla izlemek mümkün.

Hugh Howey’in kitaplarına dayanan distopik bir bilim kurgu dizisi ‘Silo’ yılın bu dalda öne çıkan yapımlarından. Apple+ üzerinden izleyiciyle buluşan dizi, dışarıdaki dünyanın yaşanmaz hale gelmesiyle birlikte insanlığın hayatını devam ettirmek adına yer altındaki dev bir siloda verdiği mücadeleyi anlatıyor. BBC’ye göre bu hikâye yılın en iyileri arasında dokuzuncu sırada yer almayı hak ediyor.

Listenin son sırasında baktığımızda ise karşımızda büfeyle işletmeciliğe adım atıp sonradan işleri büyüten Şef Carmy’nin başarıya giden yolculuğu var. Disney+ yapımı dizinin ikinci sezonunda Şef Carmy rolüyle karşımıza çıkan Jeremy Allen White, işleri büyütüp bu kez karşımıza lüks bir restoranın sahibi olarak çıkıyor. Yemeklere ve işin mutfağına meraklı olanların kaçırmaması gereken diziyi biz de tıpkı BBC gibi tavsiye ediyoruz.

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.