Beatles tam 54 yıl sonra yine zirvede

20. yüzyılın efsane müzik topluluğu Beatles'ın 43 yıl aradan sonra yayınlanan yeni şarkısı 'Now and Then' müzik listelerinde bir numaraya yerleşti. Tam 54 yıl sonra ilk kez bir Beatles şarkısı müzik listelerinde bir numaraya yerleşirken tarih yazmaya da devam ediyor.

Kültür Sanat 12 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

1960’lı yılların başından itibaren hayatımızda olan Beatles grubunun yayınlanması 45 yıl süren ‘Now and Then’ şarkısı nihayet yayında. Taslağı Joh Lennon tarafından hazırlanan ve yıllarca nadasa bırakılan şarkı, grubun hayattaki iki üyesi Paul McCartney ve Ringo Starr’ın dokunuşuyla müzikseverlerle 2 Kasım’da buluşmuştu. Youtube, Spotify ve daha pek çok platformda yayınlanan şarkı kısa sürede milyonlarca kez dinlendi. YouTube trendlerine giren şarkının klibi şu ana kadar 25 milyon kez izlendi.

Beatles yeniden bir numara

Neredeyse yarım yüzyıldır Beatles grubundan yeni bir şey dinlememiş olan topluluğun tutkulu dinleyicileri için ‘Now and Then’ elbette bir şarkıdan öte. Dinlenme sayıları ve listelerde yer aldığı yer de bunun en somut göstergesi. ‘Now and Then’ şarkısı yayınlanmasından sekiz gün sonra başta İngiltere olmak üzere pek çok ülkede müzik listelerinde bir numaraya yükseldi. ‘Now and Then’, grubun 1 numaraya yükselen 19. şarkısı olarak da kayıtlara geçti.

50 yıl önce dağılan grup, buna rağmen popüler kültürün ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürdü. Grubun her üyesi ayrı ayrı bir efsane olarak kabul edilirken Beatles, belki de genç kuşakla bağ kurmayı başarabilen en eski topluluk konumunda. Üstelik bunu haliyle hiçbir şey yapmıyorken sağladı. ‘Now and Then’i biraz da yönetmen Peter Jackson’a borçluyuz. Yedi saati aşkın uzunluğuyla dikkat çeken ve grubun tarihinin bir yansıması olan ‘Get Back’, belgeselinin çekimlerinde Peter Jackson tarafından demosu kullanılan şarkı teknolojinin yardımıyla da şimdi yayında.

Müzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling StonesMüzik Radarı: Sanki yıllar hiç geçmemiş gibi, karşımızda The Rolling Stones

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.