Bergama Tiyatro Festivali neşe vadediyor

Bergama Tiyatro Festivali dördüncü yılını kutluyor. 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, ilçenin farklı tarihi mekânlarında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl neşe kavramına odaklanacak

Kültür Sanat 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bergama Tiyatro Festivali bu yıl 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bergama Tiyatro Festivali 11 Ağustos’ta başlıyor. 13 Ağustos’a kadar devam edecek olan festival, tarihi mekânlarda sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da kapsamlı bir deneyim alanı sunan festival programı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi, Bergama Ticaret Odası, BERKSAV (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) ve Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin destekleriyle takipçileriyle buluşacak.

Bergama Tiyatro Festivali tarihi mekânlarda

Bergama’nın tarihi ve özel mekanlarında hayat bulacak festival, üç güne yayılan programı boyunca hem ücretli hem de ücretsiz etkinlikleriyle her yaştan sanatsevere kapılarını açacak. Bergama Tiyatro Festivali, üzerinde durduğu konular hakkında tartışmalara alan açarak buluşturucu ve etkileşimli bir platform olmasının yanında, bu seneki programıyla bir arada eğlenmenin değerini yeniden hatırlatmayı amaç ediniyor.

Festivalin direktörü Öner Eren Arıkan, odaklarının neşe kavramı olduğunu açıkladı. Arıkan yaptığı açıklamada “2023’ün ilk yarısını yaşadığımız deprem felaketinin üstüne belirsizliklerin ve ekonomik koşulların etkilerinin fazlasıyla hissedildiği yoğun ve üzücü bir şekilde geride bıraktık. Tüm bu zorlukların ve belirsizliklerin arasında, koşulları zorlayarak da olsa buluşmanın önemli olduğuna inandık. Programda ağırlığı hissedilecek komedi işleri ile de bir arada olmanın, keşfetmenin, birlikte eğlenmenin, kahkaha atmanın gücünü yeniden keşfedeceğimiz bir Bergama Tiyatro Festivali olsun istedik.” dedi. Biletler Mobilet üzerinden çok yakında satışa sunulacak.

Müzik Rotası Özkan Uğur'un izindeMüzik Rotası Özkan Uğur’un izinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.