Berlin Filarmoni dörtlüsü Marmaris’e festival için geliyor

Türkiye'nin en önemli turizm rotalarından Marmaris, ünlü müzisyenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Berlin Filarmoni Orkestrası Piyano Dörtlüsü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser verecek.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Berlin Filarmoni Orkestrası'nın özel müzisyenleri Marmaris'e geliyor.

2. Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festival, 2-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, ilhamını Marmaris yakınlarındaki Amos Antik Kenti’nden alıp temasını da ‘Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne’ olarak belirledi.

Antakya Medeniyetler Korosu da festivalde 

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali klasik batı müziği, caz ve blues konserlerinin yanı sıra koro ve sokak konserlerinden, panel, söyleşi, sergi, atölye çalışması ve çocuk tiyatrosu gibi ücretli ve ücretsiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival, 2 Haziran Cuma günü Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek açılış töreni ve söyleşinin ardından, şef Eray İnal yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak vereceği açılış konseriyle başlayacak.

Selen Beytekin, son dönemin en önemli caz solistlerinden biri.

Depremde üyeleri hayatını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, 8 Haziran Perşembe akşamı Marmaris’ta sahnede olacak. Müziğine yansıttığı enerjisiyle caz sahnesinin genç ve başarılı seslerinden Selen Beytekin ve orkestra şefi Aycan Teztel yönetimindeki 20 kişilik caz orkestrası İstanbul Superband, 10 Haziran Cumartesi akşamı cazseverlerle buluşacak. 14 Haziran Çarşamba akşamı gerçekleşecek Türk Valsleri konseri Cihat Aşkın’ı, MAKSAD Festival Orkestrası’nı ve Hatay Akademi Orkestrası üyelerini aynı sahnede buluşturacak.

Berlin’den misafirler var

1985’te Berlin Filarmoni Orkestrası’nın oda müziği topluluğu olarak kurulan; 30 başarılı yılın ardından 2015’te nesil değişikliği yaşasa da aynı sanatsal ruhla yoluna devam eden Berlin Filarmoni Piyano Dörtlüsü, 19 Haziran Pazartesi akşamı klasik, romantik ve modern dörtlülerin yanı sıra yeni ve keşfedilmemiş eserlerin de yer aldığı bir repertuar seslendirecek.

Türkiye’de çok sesli müziği yayma, tanıtma, sevdirme ve Türk bestecilerin eserlerini yurt dışında seslendirme amacıyla yoluna devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ise 26 Haziran Pazartesi akşamı Rengim Gökmen yönetiminde Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün kapanış konserini gerçekleştirecek. Festival kapsamında Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen ve başlama saati 21.00 olan biletli altı konserin biletleri Biletix’ten ve yerel satış noktalarından temin edilebilir.

Bahar müjdesi: Cazın yaşayan efsanesi Lars Danielsson İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.