Berlin’den Martin Scorsese’ye Onur Ödülü

Berlin Film Festivali'nin sinema alanında ömür boyu başarı göstermiş isimlere verdiği Onursal Ayı ödülünün yeni sahibi Martin Scorsese. 81 yaşındaki yönetmen 20 Şubat 2024'te Berlinale Palast'ta düzenlenecek ödül töreninde ödülünü teslim alacak.

Kültür Sanat 22 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Bu sene 74.’üncü kez gerçekleşecek Berlin Film Festivali sinema alanında ömür boyu başarı göstermiş isimlere verilen Onursal Ayı ödülünün yeni sahibinin Martin Scorsese olduğunu duyurdu.

15-25 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek festivalin yöneticileri Carlo Chatrian ve Mariëtte Rissenbeek, Scorsese’yi “Sinemayı bir hikayeyi hem tamamen kişisel hem de evrensel şekilde şekillendirme sanatı olarak gören herkes için ‘eşsiz bir rol modeli’ olarak tanımladı.

Berlinale Scorsese’yi seviyor

Berlin Film Festivali ile Scorsese arasında özel bir bağ var. Yönetmenin ‘Azgın Boğa’, ‘New York Çeteleri’ ve ‘Zindan Adası’ filmleri festivalde yarışma dışı olarak gösterilmişti. Yönetmenin ‘Shine A Night’ adlı belgesel filmi 58. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin açılış filmi olmuştu.

Kariyerine 70’ten fazla film sığdıran yönetmenin en önemli yapımları arasında ‘Taksi Şoförü, ‘Zindan Adası’, ‘New York Çeteleri’, ‘Köstebek’ gibi yapımlar var. Oscar ödüllü Scorsese bu sene yılın öne çıkan yapımı ‘Dolunay Katilleri’ filmiyle sinemaseverle buluşmuştu. Yapım En İyi Film ödülü favorilerinden olmanın yanı sıra Altın Küre Ödülleri’nde de adaydı.

ABD’li yönetmen 20 Şubat 2024’te Berlinale Palast’ta düzenlenecek törende ödülünü teslim alacak. 81 yaşındaki Scorsese daha önce ödüle değer görünen Steven Spielberg, Helen Mirren, Ian McKellen ve Dustin Hoffman gibi isimlerin arasında yer alacak.

Eleştirmenlerin 2023 seçimi: 'Dolunay Katilleri' ve Martin ScorseseEleştirmenlerin 2023 seçimi: ‘Dolunay Katilleri’ ve Martin Scorsese

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.