Almanya’nın orta yerinden barış çağrısı

Justine Triet imzalı 'Bir Düşüşün Anatomisi' 36. Avrupa Film Ödülleri'nden dört ödülle döndü. Başrol oyuncusu Sandra Hüller Berlin'de gerçekleşen törende En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alırken tüm salonu sessizliğe davet edip barış çağrısı yaptı.

Kültür Sanat 12 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Justine Triet’in prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan ve büyük ödül Altın Palmiye ile dönen filmi ‘Bir Düşüşün Anatomisi/ Anatomy of A Fall’ hanesine ödüller yazdırmaya devam ediyor. Yılın öne çıkan Avrupa yapımı filmlerini ödüllendiren Avrupa Film Ödülleri 36. kez sahiplerini buldu.

Efsanevi Macar yönetmen Béla Tarr’a Akademi Başkanı ve Yönetim Kurulu Onur Ödülü verilen törende öne çıkan yapım En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi  Kadın Oyuncu ödüllerini alan Justine Triet imzalı ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ oldu. Böylece film aday gösterildiği beş kategorinin dördünden ödülle dönmeyi başardı.

Sandra Hüller ‘Bir Düşüşün Anatomisi’ filminde cinayet zanlısı bir yazar rolündeydi.

Sessizlikle barış çağrısı

‘Bir Düşüşün Anatomisi’nin başrol oyuncusu Sandra Hüller cinayet zanlısı başarılı bir yazar performansıyla ise En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne değer görüldü. Alman oyuncu Berlin’de gerçekleşen törendeki ödül konuşmasında hangi çatışmadan söz ettiğini doğrudan söylemese de barış çağrısı yaptı, salondakileri sessizliğe davet ederek “barışı hayal etmelerini” istedi. Hüller’in Avrupa Film Akademisi’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamı şöyle:

“Oyunculuk boşlukta başka bir yerlerde gerçekleşmez. Sürekli dünyada olup bitenlerden beslenir. Düşüncelerimizin dünyayı şekillendirebileceğinin ve şekillendirdiğinin bilincindeyim. Bu gece burada bu kadar insan toplanmışken evlerinden bize katılanları, belki de evinde olmayıp evine dönmek  isteyenleri, hepimizi kısa süreliğine sessizliğe davet etmek istiyorum. Ne yazık ki çok az yapabiliyoruz, ancak hep birlikte güçlü ve canlı bir şekilde barışı hayal etmenizi istiyorum.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cinemascot_ (@cinemascot_)

Bu yılki Avrupa Film Ödülleri töreni Ukrayna Savaşı’nın ikinci yılının yanı sıra özellikle Avrupa’da tarafgir tutumun görüldüğü ve eleştirildiği İsrail- Filistin savaşının gölgesinde gerçekleşti. Etkinlik Avrupa Film Akademisi Başkanı Agnieszka Holland, Başkan Mike Downey ve CEO Matthijs Wouter Knol’dan gelen birlik mesajıyla başladı. Yapılan ortak açıklamada “Ukraynalı, Rus, İsrailli ve Filistinli üyelerimiz var… Bu törenin konuşmak, dinlemek, anlamak için bir alan olmasını istiyoruz” dendi.

Avrupa Film Akademisi'nden Güler Sabancı'ya büyük onurAvrupa Film Akademisi’nden Güler Sabancı’ya büyük onur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.