Beykoz’da Boğaz’a nazır kütüphane

Beykoz'da Boğaz kıyısında artık bir kütüphane var. 11 bin kitaplık koleksiyona sahip Yalı Kütüphanesi, 7 gün 24 saat açık. Kütüphane kitap okumak isteyenlerin yanı sıra ders çalışmak isteyen öğrencilerin de uğrak noktası.

Kültür Sanat 30 Mart 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul yeni bir kütüphaneye kavuştu. Beykoz’da Boğaz kıyısında açılan ‘Yalı Kütüphanesi’ kitap koleksiyonu kadar manzarasıyla da ziyaretçilerin ilgi odağı. Beykoz Belediyesi Eğitimden Sorumlu Genel Koordinatörü Cihan Yıldız,  yaptığı açıklamada, kütüphanenin 12 Mart’ta faaliyete başladığını belirterek, yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Yıldız, daha önce spor kulübü yönetim binası olarak kullanılan yalının, kütüphane olmasının ardından gençlerden olumlu tepkiler geldiğini belirtti.

Yalı Kütüphanesi 24 saat açık

Açılıştan bugüne yaklaşık 9 bin kişiyi ağırladıklarını vurgulayan Cihan Yıldız, “Kütüphanemizde 120 kişilik kapasitemiz var. Online rezervasyon sistemiyle çalışıyor. 24 saat hizmet veriyor. Kullanıcılarımıza ücretsiz kafeterya alanımızda çorba, simit, çay ve limonata gibi hizmetler sunuyoruz” dedi.

Kütüphane haftanın yedi günü ve 24 saat boyunca açık.

Üye olan tüm İstanbulluların kütüphanelerden istifade edebileceğine dikkati çeken Cihan Yıldız, son olarak şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Murat Aydın ile ilklerin belediyesi olmaya başladık. Yalı Kütüphanesi de bu alanda tek. İstanbul Boğazı dünyada tek olduğuna göre, denize bu kadar nazır ve yalı formatında bir kütüphanenin hem dünyada hem de Türkiye’de tek olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın fikriydi. Yalılar, sosyal hayatımızda maalesef daha çok üst tabakanın kullanabileceği hatta normal vatandaşın, deniz manzarasını onların duvarlarından dolayı göremeyeceği yapılar. Bunu kırmış olduk. Bir yalıyı, sosyal statüsüne bakmaksızın herkesin kullanımına açmış olduk. Bu yönüyle de çok değerli bir proje oldu”

Sandık öncesi Kurum ve İmamoğlu'nun vaatleri Kültür Masası’nda!Sandık öncesi Kurum ve İmamoğlu’nun vaatleri Kültür Masası’nda!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.