Bir konser iptali daha: Hüseyin Turan da ‘kucaklaşma’ dışı

Seçim zaferinin ardından balkon konuşmasında ‘kucaklaşma’ mesajı verilse de, Ak Parti’nin ‘yasaklı sanatçı’ listesi büyüyor. Melike Şahin, Melek Mosso’dan sonra Hüseyin Turan’ın da konseri iptal edildi.

Kültür Sanat 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye, mayıs ayında cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimini tamamlayıp geride bıraksa da seçim sürecinde yapılan açıklamaların ve seçim sonuçlarının toplumsal alanın her noktasına yansıması devam ediyor.

Seçimden önce Millet İttifakı’nı destekleyen paylaşımlar yapan ses sanatçısı Hüseyin Turan’ın Bursa’da yapacağı konser iptal edildi.

Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim sürecinde provokatif paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle türkücü Hüseyin Turan’ı festival programından çıkardı. Aktaş, sosyal medya hesabından, “Milli İradeye saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Aktaş: Buna tepkisiz kalamazdık

Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Milli İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim…”

Melike Şahin’in 22 Temmuz’da, 61. Uluslararası Bursa Festivali’nde kapsamında vereceği konser de geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Ak Parti destekçileri tarafından Turan’ın en çok hedef alınan paylaşımı bu oldu.

Turan’dan iptal yorumu: Benim için madalyadır

Ak Partili belediye başkanı tarafından toplumsal değerlerle aykırı düşmek ve milli iradeye saygısızlık yapmakla itham edilen Hüseyin Turan, seçim sürecinde Twitter hesabından bazı paylaşımlar yapmış ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaoğlu’nu desteklediğini belli etmişti.

Konseri iptal edildikten sonra sosyal medya hesabından bilgilendirme notuyla bir açıklama paylaşan Hüseyin Turan, (yasak kararını kastederek) “Paylaşımlarımın doğruluğu kanıtlanmıştır. Benim için madalyadır” ifadelerini kullandı.

 

 

Melek Mosso istifasının ardından belediye başkanı helallik istediMelek Mosso istifasının ardından belediye başkanı helallik istedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.