Civan Canova’nın vasiyeti yerine getirildi: Damlalar resim sergisi açıldı

Geçen sene hayatını kaybeden oyuncu Civan Canova'nın son dileği resim sergisi açmaktı. Oyuncunun ailesi, bu isteği gerçekleştirdi, 'Damlalar' başlıklı sergi Cinova'nın birinci ölüm yıldönümünde açıldı. Sergi, 1 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının önemli oyuncularından biriydi Civan Canova. 2022’de hayatını kaybettiğinde bir resim sergisini açmanın özlemi içerisindeydi. Ama açamadı. Lakin bu sergi bir vasiyetti. Ailesi Civan Canova’nın vasiyeti üzerine hazırlanan Damlalar başlıklı resim sergisini oyuncunun birinci ölüm yıldönümünde açtı. Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda açılan sergi 1 Eylül’e kadar  ziyaret edilebilecek.

Sergi, 21 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre oyuncunun vefatından hemen önce son isteğinin serginin hazırlıklarını tamamlanması olmuş.”O günden beri bu istek, bizler için gözbebeğimize verilmiş çok kıymetli bir söz oldu” diyen ailenin açıklamasının tamamı şöyle:

“Bu sergi Civan’ımız için çok önemliydi. Gerçekleştirmeyi çok istiyordu. Birçok ön hazırlığını yapmıştı. Hatta bu davetiyenin ön tarafındaki tablo görselini orada yazanları bile kendisi belirlemişti. Aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce bizlerden son bir isteği oldu. Hazırlıkları tamamlayıp sergiyi aşmamız ve sizlerle buluşturmamız… O günden beri bu istek bizler için gözbebeğimize verilmiş çok kıymetli bir söz oldu. Gelin 20 Ağustos 2023 Pazar günü yani bizlere veda edişinin tam da 1. yıl dönümünde Civan’ımızın sergi açılışını birlikte gerçekleştirelim. Onu analım. Hepimizi derinden üzen vedasında bir sanatçının sonsuza uyanışı olarak onurlandıralım.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Civan Canova (@civancanova)’in paylaştığı bir gönderi

Ölümünden önce sergiyi duyurmuştu

Canova ölümünden bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekim ayında resim sergisi açacağını duyurmuştu. Canova, yaptığı paylaşımda; “Niyetim şu; yeni resim sergim için fikrinizi almak. Ekim ayında, İstanbul’da, elli yeni resmimden oluşan bir sergi açacağım. Çeşitli semtlerdeki birçok güzel salonla konuştum. Şimdi iş yer için karar verme aşamasına geldi. Ben de sizlere soruyorum. Sergimin hangi semtte olmasını istersiniz. Sırf size yakınlığı için düşünmeyin ama” ifadelerini kullanmıştı.

‘Çiçek Taksi’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’, ‘Atiye’, Üç Kuruş’ gibi televizyon dizilerinde rol alan Canova, kolunda hissettiği ağrı nedeniyle hastaneye gittikten sonra akciğerindeki belirsiz bir kitle çıktını öğrenmiş ve tedavi altındayken hayatını kaybetmişti.

 

Bruce Springsteen konserlerini iptal etti: Hayranları tedirginBruce Springsteen konserlerini iptal etti: Hayranları tedirgin

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.