Havaalanı müzesinde dağ fare doğurdu: 29 müzenin seferber olduğu sergiyi 2781 kişi gördü

İstanbul Havalimanı Müzesi’nde 2020'de açılan ‘Türkiye’nin Hazineleri-Tahtın Yüzlerini’ sergisi için 29 müzeden 316 orijinal eser toplandı. Sadece yurtdışına çıkanların 13 eura ödeyerek görebildiği sergiyi son üç ayda 2781 kişi gezdi.

sergiyi sadece yurtdışına çıkacak yolcular ziyaret edebiliyordu. Bu mesele olunca havalimanını işleten İstanbul Grand Airport’tan yanıt geldi.

Kültür Sanat 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Sergide, Türkiye’nin 29 müzesinden, 316 orijinal eser yer alıyor.

Kültepe’den Anitta Hançeri, Antalya Müzesi’nden Caracalla, Sagalassos’tan Hadiranus ve Efes’ten Marcus Aurelius’in de aralarında olduğu birçok eseri sadece yurtdışına çıkarken görebilirsiniz. Zira Cumhuriyet gazetesinden Orhun Atmış’ın haberine göre İstanbul Havalimanı Müzesi’nde bulunan bu eserleri sadece yurtdışına çıkacak yolcular, pasaport kontrolünden geçtikten sonra 13 euro ödeyerek görebiliyor.

‘Türkiye’nin Hazineleri- Tahtın Yüzlerini’ başlıklı sergi Temmuz 2020’de kapılarını açtı. Ancak ne zaman sona ereceğine dair bir bilgi paylaşılmadı. Sergide Türkiye’nin 29 müzesinden 316 orijinal eser yer alıyor.

Sergi pandemi nedeniyle uzatılmış

Cumhuriyet gazetesi İstanbul Havalimanı Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden yetkililere ulaşamamıştı. Haberin yayınlanmasının ardından havalimanını işleten İstanbul Grand Airport’tan (İGA) gazeteye yanıt geldi. Meğer başlangıçta serginin bir veya bir buçuk yıl açık kalması planlanmış. Ancak pandemi nedeniyle sergi süresi uzatılmış.

Gelen yanıtta ayrıca müzenin yönetiminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğu ve özellikle yabancı turistlerin ziyaretlerinin teşvik edilmesi için sergilere devam edileceği de açıklandı. Öte yandan müzeyi eylül ayında 1068, ekimde 883, kasımda ise 830 kişinin ziyaret ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Ahmet Güneştekin'in en kapsamlı sergisi 2024'te Artİstanbul Feshane'de açılacakAhmet Güneştekin’in en kapsamlı sergisi 2024’te Artİstanbul Feshane’de açılacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.