Birlikte yükselen sesler: Devlet Çoksesli Korosu 220 çocukla sahnedeydi

Devlet Çoksesli Korosu CSO Ada Ankara'daki yeni yıl konserinde 220 çocukla dünyanın farklı coğrafyasından halk şarkıları ve caz eserleri seslendirdi. Konseri "Türkiye'nin en iyi opera orkestrası şefi" ödüllü İtalyan Alessandro Cedrone yönetti.

Kültür Sanat 1 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Çocuklara daha sonra Devlet Çoksesli Korosu ekibi eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ankara’da bir konserle kapılarını açtığında takvimler 3 Aralık 2020’yi gösteriyordu. Mekânın açılışı pandemi sürecine denk gelse de CSO Ada Ankara farklı sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bunlardan biri de Devlet Çoksesli Korosu’nun yeni yıl konseri oldu. CSO Ada Ankara Ana Salonda verilen konseri Semiha Berksoy Opera Vakfınca 2012/2013 sanat sezonunda “Türkiye’nin en iyi opera orkestrası şefi ödülü”ne layık görülen İtalyan konuk şef Alessandro Cedrone yönetti.

Halk şarkıları ve caz bir arada

Devlet Çoksesli Çocuk Korosu 7-12 yaş arası 220 korist çocukla sahne aldı. Her hafta sonu solfej, ses ve şarkı eğitimi alan çocuklar dünyanın farklı coğrafyasından halk şarkıları ve caz eserleri seslendirdi. Sahne alan çocuklara daha sonra Devlet Çoksesli Korosu ekibi eşlik etti. Birlikte seslendirilen eserlerin ardından Devlet Çoksesli Korosu ekibi sahne aldı. Konserde piyanoda Filiz Balkız, Gülce Sevgen ve Özgün Ersoy, kontrbasta Bora Şahin ve davulda koro sanatçısı Levent Tereci korolara eşlik etti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CSO ADA ANKARA (@csoadaankara)

CSO Ada 2023 yılında yaklaşık 400’den fazla etkinlik ve konser düzenleyerek 500 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. CSO Ada’da uluslararası organizasyonlar haricinde önemli Türk sanatçıları ağırlanmaya ve sergi, resim ve fotoğraf alanında da pek çok sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya 2024’te de devam edilecek.

Kim demiş klasik müzik sevilmiyor diye: CSO'ya üç yılda bir milyon kişi gittiKim demiş klasik müzik sevilmiyor diye: CSO’ya üç yılda bir milyon kişi gitti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.