Bob Ross’un programda yaptığı ilk tablo 9.9 milyon dolara satılıyor

1983 yılında canlı olarak yayınlanmaya başlanan programında yaptığı tablolarla büyük bir hayran kitlesi edinen ressam Bob Ross'un tablosu 9.9 milyon dolar bedelle satışa çıktı. Programda resmedilen ilk tablo olma özelliği taşıyan 'Ormanda Yürüyüş'ün daha yüksek bir bedele ulaşması bekleniyor.

Kültür Sanat 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

ABD’nin PBS Televizyonunda 1983’te canlı yayınlanmaya başlanan ‘Resim Sevinci’ programının bir döneme damga vuracağını kim tahmin edebilirdi? Kıvırcık saçları ve sakin bir o kadar da sıcak mizacıyla ressam Bob Ross’un sunmaya başladığı program sadece ABD değil; yayınlandığı pek çok ülkede insanları ekran başına bağlamayı başarmıştı. Elbette bu ülkeler içerisinde Türkiye de var. TRT’de de yayınlanan programın ilk bölümünde ressamın yaptığı tablo önceki gün açık artırmada yeni alıcısını arıyor. 1983-1994 yılları arasında tam 11 yıl boyunca kesintisiz yayınlanan program, ressama da büyük bir ün kazandırmıştı.

Bob Ross’un 1983’te gerçekleşen ilk canlı yayınında resmettiği ‘Ormanda Yürüyüş’ adlı tablo, açık artırmada 9.9 milyon dolara satılacak. Ocak 1983’te resmedilen tablo, programın müdavimlerinin de en sevdiği ve unutamadığı eserler arasında yer alıyor. Minneapolis merkezli sanat galerisi Modern Artifact’ta satışa sunulan tablonun açık artırma sonucu yeni sahibinin kim olacağı merak konusu.

Modern Artifact’in sahibi Ryan Nelson, ressam Bob Ross’sun son yıllarda gördüğü ilgiden oldukça memnun. Ressamın eserlerinin de sanatseverler tarafından çok sevildiğini vurgulayan Nelson, “Ünlü ressamnın tablolarına yönelik artan talebin arkasındaki itici gücün koleksiyonerler olduğu görülüyor. Nostalji, sosyal medya ve halkın sanatın ardındaki kişiliğe artan ilgisi, onun şu anki popülaritesine katkıda bulundu. Bu gerçekten tekrarı mümkün olmayan, türünün tek örneği bir tablo. Böylesine heyecan verici bir sanat eserini mümkün olduğunca fazla insanın görmesini sağlamak için onu bir müze ya da gezici sergiyle paylaşmak isteriz.” dedi. ‘Ormanda Yürüyüş’ adlı tabloyu satma konusunda aceleci davranmayacaklarını belirten Ryan Nelson, eseri çok önemsediklerini sözlerine ekledi.

Picasso'nun ilham perisi 120 milyon dolara açık artırmadaPicasso’nun ilham perisi 120 milyon dolara açık artırmada

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.