British Museum’da mutlu son: Aranan müdür bulundu

2023'e skandallarla damga vuran British Museum yeni müdürünü buldu. Binlerce tarihi eserin çalındığı ortaya çıkan müzenin başına, National Gallery'nin yöneticisi Nicholas Cullinan geldi.

Kültür Sanat 29 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Nicholas Cullinan

2023’te dünyanın en çok konuşulan müzesi British Museum olmuştu. Diplomatik krizlerin odağındaki müze yılın ikinci yarısında hırsızlık skandallarıyla gündemdeydi. Envanterindeki binlerce eserin çalındığı ortaya çıkan müzede skandal sonrası müdürü istifa etmişti. Aylardır bir yöneticisi olmayan müzeye nihayet beklenen atama yapıldı. Meğer aranan isim 15 dakikalık uzaklıktaymış. Trafalgar Meydanı’ndaki National Gallery’nin yöneticisi Nicholas Cullinan, müzenin yeni müdürü olarak atandı.

46 yaşındaki sanat tarihçisi ve küratör Nicholas Cullinan, Hartwig Fischer’in istifasının ardından British Museum’u yönetmek üzere göreve gelen Victoria ve Albert Müzesi’nin eski başkanı Sir Mark Jones’tan görevi devraldı. Ataması mütevelli heyeti ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından onaylanan yeni müdür, yaz aylarında göreve başlayacak.

Nicholas Cullinan’dan British Museum’da dönüşüm işareti

Nicholas Cullinan, üstlendiği yeni görevi sonrası şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan British Museum’un bir sonraki direktörü olmak benim için bir onur. Harika ve kendini işine adamış personeline katılmayı ve son derece etkileyici yönetim kuruluyla birlikte çalışarak müzeyi yeni bir döneme taşımayı dört gözle bekliyorum”

British Museum’da bundan sonra bir dönüşümü başlatacağının da sinyalini veren Nicholas Cullinan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu dönem, müzeyi olabildiğince katılımcı ve işbirliğine açık bir kurum haline getirmek için dünya çapında herhangi bir müzede gerçekleşen hem mimari hem de entelektüel dönüşümleri kapsayacak.”

Londra'da tarihi skandal: Binlerce yıllık eserleri hurdacıya göndermişlerLondra’da tarihi skandal: Binlerce yıllık eserleri hurdacıya göndermişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.