Bu sezon ejderhaların: ‘House of Dragon’ ikinci sezondan ilk fragman geldi

George R.R. Martin imzalı ‘Game of Thrones’un devam hikayesi ‘House of Dragon’un devam hikayesi ‘House of Dragon’un ikinci sezonundan ilk fragman geldi. 2024 yaz aylarında yayınlanacak dizinin yeni sezonunda başrol ejderhaların olacak.

Kültür Sanat 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
'House of Dragon' ikinci sezonuyla 2024 yaz aylarında ekrana gelecek.

HBO’nun efsane dizilerinden George R.R. Martin imzalı ‘Game of Thrones’un devam hikayesi ‘House of Dragon’ geçen sene yayımlanan ilk sezonuyla Westeros evreninin kapılarını bir kere daha aralamıştı.

HBO kısa süre içinde ikinci sezon onayını alan dizinin yayın tarihini de geçen ayki duyurusuyla müjdelemiş, takvimler için 2024’ün yaz aylarının işaretleneceğini müjdelemişti. Hatta ellerinde bir fragman da vardı, yalnızca gazetecilere izletilmişti. Nihayet o ambargo da kalktı. ‘House of Dragon’un ilk resmi fragmanı yayınlandı.

Başrol ejderhaların

Fragmandan da anlaşılacağı üzere ikinci sezon daha fazla ejderha savaşı vaat ediyor. İkinci sezon Rhaenyra Targaryen ve Alicent Hightower’ı merkeze alarak Targaryenler arasındaki iç savaşı anlatacak. Ejderhaların annesi Daenerys Targaryen’in doğup büyüdüğü toprakları daha yakından keşfetme şansı veren dizinin kadrosunda Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans gibi isimler rol alıyor. İkinci sezona dair paylaşılan bir diğer bilgi ise bu sezonun sekiz bölümden oluşacağı. Bu kararın olası bir üçüncü sezon için George R.R. Martin’e hikayeyi istediği gibi şekillendirme imkanı vermesi için alındığı söyleniyor.

’House of the Dragon’un 10 bölümlük ilk sezonu 21 Ağustos’ta yayımlanmış ve henüz ikinci haftada yeni sezon biletini kapmıştı. Dizinin ilk sezonu HBO’ya toplam 20 milyon dolara mâl olmuştu. Dizi devam eden Hollywood grevinden etkilenmemişti. Zira ‘House of the Dragon’un senaryosu aylar önce tamamlanmıştı. Martin yaptığı açıklamada “Yazarlar işlerini yaptı, gerisi yönetmenlerin, oyuncuların, ekibin ve elbette ejderhaların elinde” demişti.

George R.R Martin: 'Six Feet Under' en iyi finale sahip, 'The Wire' mükemmele yakınGeorge R.R Martin: ‘Six Feet Under’ en iyi finale sahip, ‘The Wire’ mükemmele yakın

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.