Carlos Fonseca ve Adam Fawer İstanbul Kitap Fuarı’na geliyor

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihlerinde kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çocukluk Şenliktir temasıyla gerçekleşecek festivalin bu yılki konuklarıysa Carlos Fonseca ve Adam Fawer.

Kültür Sanat 20 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Adam Fawer (solda), Carlos Fonseva (solda)

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinin yanı sıra dünya edebiyatında büyük yer edinmiş usta kalemleri de ağırlayacak. Çocukluk Şenliktir temasıyla düzenlenecek fuar 2-10 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap’ta. Fuarın konukları arasında Türkiye’de milyonlarca okura ulaşan genç yaştaki okurlar kadar eğitimcilerin ve anne babaların da büyük ilgi gösterdiği Vladimir Tumanov, resimli kitaplarıyla birçok ödül almış ve dünyaca üne kavuşmuş yazar ve illüstratör Benji Davies katılıyor.

Avrupalı edebiyat eleştirmenlerince çağının önemli yazarlarından bir olarak anılan Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü sahibi yazar Dimitris Sotakis, “1980’lerde doğmuş en iyi yirmi Latin Amerikalı yazar” seçkisinde yer alan, Ulusal Edebiyat Ödülü sahibi Kosta Rikalı yazar ve akademisyen Carlos Fonseca, Olasılıksız ve Empati adlı romanlarıyla yüz binlerce okura ulaşan ve çok satanlar listelerinin uzun yıllardır zirvesinde yer alan Amerikalı yazar Adam Fawer yer alıyor.

Yapay zekâ fuarda

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı boyunca tematik günler ve temalara özel etkinlikler de fuara renk katacak. Yapay Zeka ve Robotik Uygulamalar, Fantastik Edebiyat Günü, Polisiye Günü, Manga – Anime – Roman Kahramanları Günü, Yaratıcılık ve Tasarım – Hayal Et gibi başlıklara sahip etkinliklerle zenginleşecek fuarda İş’te Kitap, İçinden Lezzet Geçen Kitaplar adlı tematik söyleşiler, imzalar ve paneller gerçekleşecek. İlk Kitabım Tüyap’ta etkinliğinde de yeni yazarlar okurlarla buluşacak.

Tüyap Kültür Fuarları Danışma Kurulu kararıyla çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinden Yalvaç Ural, 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı olarak belirlendi. Yalvaç Ural’ın masalsı dünyası ve çocuk ve gençlik edebiyatına yaptığı katkılar bu sene fuarın ana eksenini oluşturacak. Fuar, Yalvaç Ural’ın katılımıyla düzenlenecek kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Tüyap tarafından, yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı hazırlanıyor.

Fuarın onur konuğu Azerbaycan

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı boyunca tematik günler ve temalara özel etkinlikler de fuara renk katacak. Yapay Zeka ve Robotik Uygulamalar, Fantastik Edebiyat Günü, Polisiye Günü, Manga – Anime – Roman Kahramanları Günü, Yaratıcılık ve Tasarım – Hayal Et gibi başlıklara sahip etkinliklerle zenginleşecek fuarda İş’te Kitap, İçinden Lezzet Geçen Kitaplar adlı tematik söyleşiler, imzalar ve paneller gerçekleşecek. İlk Kitabım Tüyap’ta etkinliğinde de yeni yazarlar okurlarla buluşacak.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 41. yılında Azerbaycan’ı konuk etmeye hazırlanıyor. Azerbaycan Kültür Bakanlığı himayesinde organize edilecek milli katılım programı kapsamında Fuarın ilk üç günü (2-3-4 Kasım) açık olacak Azerbaycan ülke standında, Azerbaycan edebiyatı ve kültürüne yer verilecek.

Yabancı yayınevleri geliyor

Fuar kapsamında, 2-3-4 Kasım tarihlerinde açık olacak uluslararası salonda bu sene yurt dışından Romanya, İran, Hırvatistan, Çin, İngiltere’den yayınevleri yer alacak ve önemli telif anlaşmalarına imza atacaklar. Bu yayınevleri düzenleyecekleri söyleşiler ile ilgili ülkelerdeki yayıncılık pazarının durumu hakkında bilgiler paylaşacaklar.

'Demir Çağı': Çılgınlık tahta çıkarsa‘Demir Çağı’: Çılgınlık tahta çıkarsa

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.