Celine Dion hastalığını anlattı: Sanki biri boğuyormuş gibi

Ender görülen bir hastalık nedeniyle müzik kariyerini sonlandıran Celine Dion bütün o süreçte yaşadıklarını anlattı. Yaşadıkları Prime Video tarafından belgesele de dönüşen Dion kas spazmlarından şikâyetçi.

Kültür Sanat 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Eşinin ölümü, hastalıklar ve daha nice talihsizlik. Celine Dion’un hayatının son yıllarına hakim olan bu kara bulutlar dinleyicilerle olan bağını güçlendirirken onun hayata da tutunmasını sağladı. Katı kişi sendromu olarak adlandırılan nörolojik hastalık tanısı konan Kanadalı müzisyenin bu süreçte yaşadıkları belgesel oldu. Prime Videos yapımı belgesel 25 Haziran’da izleyiciyle buluşacak. Belgeselin yönetmenliğini 2009 yapımı The Final Inch filmiyle Oscar’a aday gösterilen Irene Taylor üstleniyor.

Celine Dion’dan yıllar sonra ilk röportaj

Müzisyene 2022 yılında nadir görülen ve tedavisi olmayan bir teşhis kondu. Ardından canlı performanslarını askıya almak zorunda kalan Dion teşhisten bu yana ilk televizyon röportajında NBC News’ten Hoda Kotb’a yaşadığı zor günleri anlattı. Kas spazmları nedeniyle kaburgalarının kırıldığını anlatan müzisyen “Bu kaslar bir kaburgayı kırabilecek kadar sert kasılabilir mi? Sanki biri sizi boğuyormuş gibi, sanki biri gırtlağınızı itiyormuş gibi hissediyorsunuz” dedi. Duyurulduğu andan itibaren merakla beklenen röportaj 11 Eylül’de NBC News’ta yayınlanacak.

Celine Dion nisan ayında Vogue Fransa’ya röportajında haftada beş kez fiziksel ve vokal terapi gördüğünü söylemişti. Çaresizlik duygularını kabul etti ama aynı zamanda yeniden bir müzik kariyeri için çalıştığını da sözlerine eklemişti. Titanic film müziklerindeki ‘My Heart Will Go On’ şarkısıyla en iyi şarkı Oscar’ını kazanan Celine Dion 2014’te eşi René Angélil’in kanserle mücadelesi boyunca kariyerini süresiz askıya aldığını açıklamıştı. 2016’da  sahnelere dönen Kanadalı müzisyen eşinin ve erkek kardeşi Daniel Dion’un ölümü üzerine gösterilerine tekrar ara vermişti.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.