Chris Rock yönetmen koltuğunda kadrajında Martin Luther King Jr. var

2022 Oscar Ödülleri'nde Will Smith'ten yediği tokatla uzun süre konuşulan oyuncu ve komedyen Chris Rock siyah ve sivil haklar hareketinin lideri Martin Luther King Jr. biyografisi için yönetmen koltuğuna geçiyor. Spielberg'ün ise filmin yürütücü yapımcılığını üstlenecek.

Kültür Sanat 11 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Oyuncu ve komedyen Chris Rock ve yönetmen Steven Spielberg, siyah ve sivil haklar hareketinin lideri Martin Luther King Jr. biyografisi için güçlerini birleştiriyor.

Komedyen kimliğiyle tanınmasına rağmen daha önce yönetmenlik de yapan Rock, Jonathan Eig imzalı ‘King: A Life’ adlı kitabından uyarlanacak filmi yönetecek. Spielberg’ün ise filmin yürütücü yapımcılığını üstleneceği açıklandı.

Kitabın yayıncısı, filmde King hakkında yeni ortaya çıkarılan FBI bilgilerinden yararlanılacağını açıkladı. Ayrıca filmi, King’in “kendi zaaflarıyla ve onu avlayan bir hükümetle boğuşurken barışçıl protesto talep eden cesur ama duygusal açıdan sorunlu bir kişi” olarak samimi bir tasviri olarak tanıttı.

Tokat hala unutulmadı

Dört kez Emmy ve üç kez Grammy kazanan Rock, daha önce 2014’te ‘Top Five’, 2003’te ‘Head of State’ ve 2007’de ‘I Think I Love My Wife’ filmlerini yönetmişti. Ancak Rock son dönemde yediği bir tokatla konuşuldu. Rock, 2022 Oscar Ödülleri’nde Will Smith’in eşi Jada Pinkett Smith’in saçkıran hastalığı hakkında şaka yapınca Smith, sinirlenmiş ve “Karımın adını ağzına alma” diyerek Rock’a tokat atmıştı.

Chris Rock, tokat olayı hakkında ilk kez konuştu: Hâlâ acıyorChris Rock, tokat olayı hakkında ilk kez konuştu: Hâlâ acıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.