Cillian Murphy’a, ‘Oppenheimer’daki rolü o kadar ağır gelmiş ki yemeklere bile katılmamış

Christopher Nolan'ın 'yıkıcı' olarak tanımladığı yeni filmi 'Oppenheimer' vizyona gün sayarken, başrol Emily Blunt çekim sürecini anlattı. Atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy'nin rolün getirdiği olağanüstü baskılar nedeniyle yemeklere bile katılmadığını söyledi.

Kültür Sanat 10 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
'Barbie' ve 'Oppenheimer' filmleri aynı gün vizyona girecek. İzleyiciler, "Barbenheimer" akımıyla her ikisini de aynı gün izlemeyi planlıyor.

‘Memento’ ‘Interstellar’, ‘Dunkirk’ ve ‘Batman’ serisi filmlerinin yönetmeni Christopher Nolan, yeni filmini izleyicilerle buluşturmak için gün sayıyor.  Yönetmen bu kez, atom bombasının mucidi J.Robert Oppenheimer’ın hayatını ve bombanın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılmasından sonra Oppenheimer’ın yaşadığı psikolojik durumunu anlatacak. Nolan, Oppenheimer’ın hikayesini hem rüya hem de kabus olarak tanımlamış, “Beğenin ya da beğenmeyin, o şimdiye kadar yaşamış en önemli kişidir. İyi ya da kötü, içinde yaşadığımız dünyayı o yarattı” demişti.

Cillian Murphy’nin, Oppenheimer’ı; Emily Blunt’ın ise fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandırdığı filmin kadrosunda ayrıca Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Benny Safdie, Gary Oldman, Rami Malek, Casey Affleck, Dane Dehaan, Alden Ehrenreich ve Jack Quaid  de yer alıyor.

Emily Blunt’ın fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandırdığı film setinden sızan görüntüleri.

Yaz kampının havalısı: Cillian Murphy

Greta Gerwig’in ‘Barbie’si ile aynı gün vizyona girecek film öncesinde yapım ekibi de izleyicilerin merakını artırıyor, çekim sürecine dair bilgileri paylaşıyor. En yeni bilgiler Emily Blunt’tan geldi. Oyuncu, People dergisine verdiği röportajda ‘Oppenheimer’ filminin çekim sürecini, tüm ekibin bir arada olduğu bir yaz kampına benzetti. Ancak bu yaz kampının ‘cool’ ve kendi halinde takılan biri varmış, başrol Cillian Murphy.

‘Büyük rollerin sorumlulukları vardır’

Blunt, başrol oyuncularından Matt Damon ile aynı odada kaldıklarını, akşam yemeklerine beraber gittiklerini ancak Murphy’nin bu yemeklerin hiçbirine katılmadığını söyledi: “Üstesinden gelmesi gereken işler, olağanüstü büyük sorumlulukları vardı.” Matt Damon da Blunt’ı doğruladı, “Dürüst olmak gerekirse, bizimle akşam yemeğine gelmek istemedi, kafası çok doluydu” dedi. Murphy ise duruma itiraz etmedi, “Büyük rollerin, o sorumluluğun olduğunu bildiğinizde, bunun biraz ezici olduğunu hissediyorsunuz” dedi. Yönetmen Nolan da geçen ay verdiği bir röportajda, filmi izleyen herkesin konunun ağırlığı nedeniyle ‘yıkıldığını’ söylemişti.

Filmin ne kadar yıkıcı olduğunu, Murphy’i yemeklere bile çıkarmayan sorumluluğu nasıl üstlendiğini, ‘Oppenheimer’ 21 Temmuz’da vizyonda girdiğinde öğrenebileceğiz.

İstanbul'da Yeşilçam Turu: Karmaşık tarihin tanığı ya da tarihi filmlerin mekanıİstanbul’da Yeşilçam Turu: Karmaşık tarihin tanığı ya da tarihi filmlerin mekanı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.