Japonlar Oppenheimmer’ın Oscar zaferine tepkili

Oscar'ın yankıları devam ediyor. Yedi dalda ödül kazanan 'Oppenheimer' konuşulmaya devam ederken filmin bu başarısına Japonya'dan tepki var. Tüm dünyada geçen temmuzda gösterime giren film Japonya'da birkaç hafta önce izleyiciyle buluşabilmişti.

Kültür Sanat 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın hayatını anlatan ‘Oppenheimer’ film dünya çapında 954 milyon dolar hasılat yaptıktan sonra hafta sonu ABD Akademi Ödülleri’nde yedi Oscar kazandı. Ancak film İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru ABD’nin Hiroşima ve Nagazaki’ye saldırmasıyla nükleer bombaya maruz kalan tek ülke olan Japonya’da gösterime girmedi.

Japonlar Oppenheimer’ı izlemiyor

Bir grup bilim insanın atom bombasını tasarlama sürecini anlatan film Temmuz 2023’te birçok ülkede gösterime girerken Japonya’da ise ay sonu izleyiciyle buluşacak. Atom bombasının “insani bedelini örtbas ettiği” gerekçesiyle eleştirilen filmin içeriği ve tanıtımına ilişkin tartışmalar nedeniyle Japonya’da gösterime girmesinin geciktiği belirtiliyor.

Japon vatandaşlar ise 78 yıl önce kentlerini yerle bir eden atom bombasının geliştirilmesi sürecini anlatan ‘Oppenheimer’ filminin ödül almasına tepkili. Sadece soy isimlerini vererek konuşan Japonların çoğu 29 Mart’ta ülkelerinde vizyona girecek filmi izlemeden yapılacak değerlendirmelerin yetersiz kalacağını dile getiriyor. Farklı yaş ve meslek gruplarından Japonlar filmin başarısı sorulduğunda tepkili olduklarını dile getirdi. Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Japonların büyük bölümü filmi izlemeyi de düşünmediğini söyledi.

Akademi 'Oppenheimer' seçimi ile fabrika ayarlarına döndüAkademi ‘Oppenheimer’ seçimi ile fabrika ayarlarına döndü

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.