CNN Travel tavsiye etti: 2024’te Doğu Karadeniz’i görün

CNN Travel her yıl olduğu gibi 2024 için de "mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler" listesi yayınladı. Listede bu sene Türkiye'den Doğu Karadeniz bölgesi yer alırken büyük kentlerin dışında kalan doğayla iç içe yerler ön plana çıktı.

Kültür Sanat 3 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CNN Travel 2024 için kültür ve turizm rotalarını açıkladı. Her yıl olduğu gibi dünyanın dört bir yanından özel rotaların yer aldığı listeye bu yıl Türkiye’den de bir bölge girdi. Doğu Karadeniz Bölgesi 2024 mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak nitelendirildi, büyük şehirlerden ziyade doğa gezileri ve saklı kalmış rotalar öne çıktı.

Avrupa’nın vizesiz rotaları da listede

2024’te ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olarak gösterilen Doğu Karadeniz Bölgesi CNN Travel’a göre coğrafya ve iklimiyle ön plana çıkıyor. Siyah çay ve Sümela Manastırı gibi tarihi rotalar da bölgeyi ön plana çıkaran diğer unsurlar oldu. Seyahat sitesinin değerlendirmesine göre 2024’te görülmesi gereken yer arasında Endonezya’dan Sumbra, Estonya’dan Tartu ve  Tayvan’dan Tainan bölgeleri de yer alıyor.

Listede Avrupa’dan Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği Bosna-Hersek-Karadağ ve Arnavutluk sınırları içinde yer alan Trans Dinar Dağları da bulunuyor. CNN Travel bu bölgeyi özellikle dağ bisikletiyle ilgilenenlere tavsiye ediyor. Yunanistan’ın Selanik’i de kapsayan Güney Makedonya bölgesi ve Kuzey İspanya’daki Galiçya listedeki diğer Avrupa rotaları olurken Özbekistan da 2024’ün favori yerleri arasında yer buldu.

2023 yılında Türkiye'de en önemli 10 arkeolojik keşif2023 yılında Türkiye’de en önemli 10 arkeolojik keşif

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.