Dünya mirası Efes’te özel davet yemeğine büyük tepki
Çorum'da doğdu, ilkokuldan sonra okuyamadı. Ama heykeltıraş olmak için hep çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir yarışmasında dereceye girince bu işin eğitimini de aldı. Bekir Eroloğlu şimdiye kadar 800 heykel yaptı. 25 Mayıs'ta New York'ta düzenlenecek bir sempozyumda Türkiye'yi temsil edecek
Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği olsaydı Bekir Eroloğlu belki de kamuoyunun tanıdığı bir heykeltıraş olabilirdi. Ama kısmet bugünlereymiş. Onunla haber ajansları sayesinde tanıştık. Ve bu sayede UNESCO’nun New York’ta düzenleyeceği bir sergide Türkiye’yi temsil edeceğini öğrendik.
Eroğlu, Boğazkale ilçesinde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğitimini ilkokuldan sonra sürdüremedi. Fırsat eşitliğine vurgu yapmamız da bu yüzden. Ama sanata yeteneği vardı. Altı yaşında Boğazkale’de doğal taşlardan hediyelik eşya yapan büyüklerinden heykel yapmayı öğrendi. Ama sadece hediyelik eşya üretmekle kendini sınırlamadı. Zamanla kendisini geliştirerek yüzlerce heykel yaptı.
Eroloğlu, yaptığı ‘Kibele Heykeli’ ile 2001’de Kültür ve Turizm Bakanlığ’ınca düzenlenen Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması’nda ikincilik elde etti. Bu sayede Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde özel eğitim alma şansı elde etti.
Sonrasında daha da profesyonel olarak heykeller üretmeye başladı. Zamanla kendi tarzını buldu ve eserler ortaya çıkarmaya başladı. İstanbul Ankara ve Almanya’da sergiler açtı. Eroloğlu, “Şimdiye kadar 800 civarında heykel yapmışımdır, her biri dünyanın bir ucunda. Yaptığım heykelleri turistler, sanatseverler, koleksiyonerler alıyor Almanya’da, Amerika’da, Japonya’da, İtalya’da, Avusturya’da, Fransa’da heykellerim var” diyor.
Üretken bir sanatçı. Eserleri dünyanın dört bir tarafını dolaşıyor. Fakat sanat camiasının dışında yaşadığı için olsa gerek pek adı bilinmiyor. Ta ki Zervas Art Sanat Galerisi tarafından 25-31 Mayıs tarihlerinde ABD’nin New York kentinde düzenlenecek New York Art Symposium’da UNESCO’nun davetlisi olarak Türkiye’yi temsil etmesi için davet alana kadar.
Bu davet sayesinde Bekir Eroloğlu haberlere konu oldu. Çorum’dan New York’a uzanan bir başarı öyküsünün kahraman sanatçısı o.
Türkiye’de kadın müzisyenlerin dinlenme oranı yüzde 50 arttı