CRR Konser Salonu fuayesi genç müzisyenlerin

İBB Kültür CRR Konser Salonu’nu deneyim kazanmaları için gençlere açıyor. Konservatuvar öğrencileri “İBB Genç Müzisyenlere Destek Programı”yla CRR fuayesinde solo, duo, trio veya quartet performansları sergileyecek.

Kültür Sanat 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İBB Kültür, Cumhuriyetin ilk yıllarında tüm imkânsızlıklara rağmen hayata geçirilen ve sonrasında da gelenekselleştirilen bir uygulamayı canlandırıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında devletin müzik ve kültür politikalarının bir parçası olarak Batı müziğini öğrenmeleri için yurtdışına öğrenci gönderilmişti. İBB Kültür müzik alanında atılan bu adımların devamı olarak planlanan bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Genç müzisyenler yıl boyunca fuayede olacak

İBB Genç Müzisyenlere Destek Programı ile İstanbul’da bulunan üniversitelerin konservatuvar müzik bölümü 3., 4. ve yüksek lisans sınıflarında eğitim gören gençlere CRR fuaye alanında konser verme imkânı sağlanıyor. Genç müzisyenler CRR’de her konser öncesinde fuayedeki müzikseverlere performanslarını sunarak deneyim kazanmış oluyor. Öğrencilere bir saatlik performans sonunda maddi destek de sunuluyor.

Cumhuriyetin 101. yılı şerefine hayata geçirilen ve 2024 boyunca uygulanacağı açıklanan programa katılmak isteyen genç müzisyenlerin https://kultursanat.istanbul/ linkindeki formlar kısmından kolaylıkla yapabileceği başvurular içerik uygunluğu, başvuru yapılan etkinliğin daha önce sahnelenip sahnelenmediği gibi hususlar göz önüne alınarak değerlendirilecek.

Tamamı ücretsiz: Yeni virtüözler burada yetişecekTamamı ücretsiz: Yeni virtüözler burada yetişecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.