Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 31 yıl sonra Güney Kore yolcusu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) 31 yıl sonra yeniden Güney Kore’de. Dünyanın en köklü müzik topluluklarından biri olan CSO, özel davetle gideceği ülkede Uluslararası Klasik Müzik Günleri kapsamında sahne alacak.

Kültür Sanat 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Güney Kore yolcusu. Dünyanın en eski klasik müzik topluluklarından CSO, 31 yıl sonra Klasik Müzik Günleri kapsamında sahne alacak. Orkestra 4 Eylül’deki konserde piyanist Honggi Kim’e eşlik edecek. Chuncheon kentindeki festivale davet edilen CSO, klasik müziğin ikonik eserlerinin yanı sıra Ferit Tüzün’ün “Çayda Çıra” bale süiti de seslendirilecek.

CSO Kore-Türk Dostluk Konseri için sahnede

En son 1993 yılında konser vermek üzere gittiği Güney Kore Cumhuriyeti’ne 31 yıl sonra onur konuğu olarak davet edilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 31 Ağustos 2024 – 5 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve ülkeler arası kültürel işbirliği adına büyük önem arz eden bu organizasyonda sahne alacağı konserin ikinci yarısında ise Antonin Dvorak’ın ‘9. Senfonisi’ni icar edecek.

Chucheon Kültür ve Sanat Merkezi Konser Salonu’nda, Cemi’i Can Deliorman yönetiminde gerçekleşecek Kore-Türkiye Dostluk Konseri’nde Güney Kore’nin genç yeteneklerinden, 2019’da Hong Kong Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü ve daha birçok uluslararası yarışmada da ödüller kazanan Honggi Kim solist olarak yer alacak.

Antalya'da elektronik resital: Monolink'ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performansAntalya’da elektronik resital: Monolink’ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performans

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.