Cumhuriyetin asırlık coşkusuna özel kutlama: Özen Yula’dan ‘100’

Cumhuriyetin 100. yılı sanat dünyasında kutlanmaya devam ediyor. İBB Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet'in bir asırlık coşkusunu '100' adlı bir gösteriyle kutlayacak. Gösteride Atatürk’ü Ozan Dolunay, Mehmet Akif Ersoy’u Ahmet Tansu Taşanlar, Halide Edip Adıvar’ı Sezin Akbaşoğulları canlandıracak.

Kültür Sanat 7 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Özen Yula'nın yazıp yönettiği gösteride, ünlü piyanist Fahir Atakoğlu'nun besteleri yer alacak.

Cumhuriyetin 100. yılı sanat dünyasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Cumhuriyet’in bir asırlık coşkusunu ‘100’ adlı bir gösteriyle kutlayacak.

Cumhuriyet’in 100 yıllık dillere destan yolculuğunu, 2 bin yıllık efsaneleşmiş Anadolu ve Türk tarihinden ilham alarak anlatan gösteriyi Özen Yula yazıp yönetiyor. Gösteride Atatürk’ü Ozan Dolunay, Zübeyde Hanım’ı Vahide Perçin, Fatih Sultan Mehmet’i Burak Deniz, Tarihçi Naima’yı Beyti Engin, Mevlana’yı Tansel Öngel, Mehmet Akif Ersoy’u Ahmet Tansu Taşanlar, Halide Edip Adıvar’ı Sezin Akbaşoğulları, Alparslan’ı Timur Acar ve Yunus Emre’yi Güven Kıraç canlandırıyor. ‘100’ün besteleri ise piyanist Fahir Atakoğlu imzalı.

Gösteri, 9 ve 10 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

İBB Şehir Tiyatroları sezonu ‘Bu Memleket Bizim’ ile açıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Cumhuriyetin 100. yılını, ‘Bu Memleket Bizim’ isimli özel bir müzikli oyun ile kutlamaya hazırlanıyor. Milli Mücadele dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, temel metinlerden yola çıkılarak anlatıldığı oyun Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda, 16 ve 17 Eylül tarihinde sadece iki gösterim yapacak.

İBB sanat sergisine soruşturma açtıran Kürşat Mican'ın suç koleksiyonu varmış: Adam kaçırmak, işkence, halkı kin ve düşmanlığa tahrikİBB sanat sergisine soruşturma açtıran Kürşat Mican’ın suç koleksiyonu varmış: Adam kaçırmak, işkence, halkı kin ve düşmanlığa tahrik

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.