‘Deadpool & Wolverine’ fırtına gibi: 438 milyon dolarlık hasılat

Marvel'in en popüler iki karakterini bir araya getiren çizgi roman serisi 'Deadpool & Wolverine' gişede kırılmadık rekor bırakmadı. 205 milyon dolar hasılatla hafta sonu listenin başına yerleşen film tüm zamanların en iyi sekizinci açılışını yaptı.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Marvel’in en popüler iki karakterini bir araya getiren çizgi roman macerası ‘Deadpool & Wolverine’ rüzgarı fırtınaya dönüştü. Üstelik dünyanın dört bir yanında!

Geçen hafta vizyona giren film tüm dünyada 438 milyon dolar hasılat elde etti. ABD’deki hasılatı ise 205 milyon dolar oldu. Bu açılışla ‘Deadpool & Wolverine’ ABD’de 2024’ün şu ana kadar en yüksek açılış yapan filmi oldu. Film şu an yılın en çok izlenen filmleri arasında altıncı sırada, ki 1 milyar dolar hasılat barajını da geçmesi bekleniyor.

Hollywood tarihinde sadece dokuz film açılış haftasında 200 milyon dolarlık sınırı aşabildi. ‘Avengers: Endgame’ 357 milyon dolarlık açılışla bu rekoru tutuyor. ‘Deadpool & Wolverine’ ise listeye sekizinci sıradan girdi. 

Ayrıca ‘Deadpool & Wolverine’nin bilet satışları 2016 yapımı ilk film Deadpool’u (132 milyon dolar)  geride bırakarak gelmiş geçmiş en büyük 17 yaş ve üstü (R-Rated) açılış hafta sonu rekorunu kırdı.

Deadpool ve Wolverine karakterlerini bir araya getiren film dünya çapında büyük heyecan yarattı.

Bir rekor da Çin’den

Deadpool & Wolverine’ yalnızca ülkesi ABD’de de değil, başka ülkelerde de rekorla karşılandı. Son havadis Çin’den geldi. Çin’in hit komedi filmi ‘Successor’ hafta sonu  Çin gişesinin rahat bir şekilde zirvesindeydi, hasılatını 300 milyon doların üstüne çıkarmıştı. Ancak saltanatı kısa sürdü. ‘Deadpool & Wolverine’ bu yılın en güçlü yapımlarından biri olarak ülkedeki en güçlü açılışlarından biri yaptı. 

Deadpool ve Wolverine, izin için Madonna'nın huzuruna çıktıDeadpool ve Wolverine, izin için Madonna’nın huzuruna çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.