Demirkubuz’un ‘Hayat’ı Akdeniz’in en iyisi

Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Hayat' filmi Malta'da düzenlenen Akdeniz Film Festivali'nde En İyi Film seçildi Altın Arı ödülünün sahibi oldu. Dün akşam düzenlenlenen törene Demirkubuz da katıldı.

Kültür Sanat 1 Temmuz 2024

Malta’da düzenlenen Akdeniz Film Festivali’nde Zeki Demirkubuz’un yönettiği son filmi ‘Hayat’ En İyi Film seçildi. Aralarında  ‘Ölü Sezon’, Kinds of Kindness’, ‘Yabancı Meselesi’nin bulunduğu 15 filmden oluşan yaraşmada jüri kararını ‘Hayat’tan yana kullandı ve film Altın Arı Ödülü’nün sahibi oldu. Dün akşamki ödül törenine yönetmen Zeki Demirkubuz ile birlikte filmin oyuncularından Cem Davran ve Burak Dakak da katıldı.

Festivalde bu yıl usta yönetmen Mike Leigh’ye de sinemaya katkılarından dolayı Başarı Ödülü verildi. 22 Haziran’da başlayan festival dünkü ödül töreniyle sona erdi.

‘Hayat’ daha önce Nürnberg Film Festivali’nde En İyi Film seçilmiş, Zeki Demirkubuz da Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi olmuştu. ‘Hayat’ta muhafazakar ve otoriter bir babanın kızı Hicran’ın hikayesi anlatılıyor. Babası tarafından kendi halinde biri olan Rıza ile evlendirilmek isteniyor Hicran… Onun da bu dayatma karşısında tek seçeneği var, evden kaçmak. O da öyle yapıyor. Lakin onu iki kere görmüş de olsa kalbine adını mıh gibi yazan Rıza’nın peşine düşeceğini bilmiyor. Rıza’nın merak ettiği Hicran’ın onu neden istemediği ve bunu neden en başta kendisine söylemediği. Sorularına cevap bulmak istiyor…

Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol’un rol aldığı ‘Hayat’ yönetmenin en çok izlenen filmi oldu.

'Hayat' Zeki Demirkubuz'un en çok izlenen filmi oldu‘Hayat’ Zeki Demirkubuz’un en çok izlenen filmi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.