Dev kadro İstanbul’da Atatürk’ü konuşacak: Harari, Grassi, Sargent, Mcafee, Bokoca, Ortaylı…

Türkiye İş Bankası, Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış başlıklı uluslararası konferans düzenleyecek. Yuval Noah Harari'den İlber Ortaylı'ya Hava İşkan Işık'tan Thomas J. Sargent'a alanlarında uzman dünya çapında isimler 28-29 Eylül'de Atatürk'ü anlatacak.

Kültür Sanat 9 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul, Cumhuriyetin 100. yılı şerefine çok özel bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 28-29 Eylül tarihleri arasında Türkiye İş Bankası’nın düzenleyeceği “Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış” isimli konferans dünya çapında isimleri İstanbul’da buluşturacak. İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek iki günlük konferans dizisinin biletleri de satışa sunuldu. Sınırlı sayıda satışa çıkacak olan biletlerden elde edilecek gelir ise Anıtkabir Derneği’ne bağışlanacak. Gelelim bu özel konferans serisinin katılımcılarına.

Konferans serisine tarihçi-yazar Yuval Noah Harari, Atatürk’ün biyografisini yazan İtalyan akademisyen Fabio L. Grassi, Nobel ödüllü iktisatçı Thomas J. Sargent, MIT Dijital Ekonomi Girişimi’nin Kurucu Ortağı Andrew McAfee ve UNESCO eski Genel Direktörü Irina Bokova katılıyor. Alanında önemli işlere imza atmış isimlerin katıldığı konferans serisinde konuşmacılar, tarihten ekonomiye, bilimden kültüre ve spora geniş bir yelpazede pek çok konuyu geçmişten geleceğe uzanan bir yaklaşımla ele alacak.

Dünya çapında isimlerin konuşmacı olarak katılacağı konferans 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılış konuşmasını yapacağı, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdürü Hakan Aran’ın ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta; Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Prof. Dr. Burcu Özsoy, Dr. Doğan Çetinkaya, Prof. Dr. Çiğdem Gündüz Demir gibi tarihten arkeolojiye, yapay zekâdan bilime ve sanata çeşitli alanlarda ülkemizin önde gelen isimleri de Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonundan yola çıkarak ihtisas alanlarında konuşmalar yapacak.

Yaşasın Cumhuriyet! sergisi devam ediyor

28-29 Eylül tarihleri arasında bu özel konferans serisinin dışında İş Bankası yıl boyunca çeşitli sergilerle de Cumhuriyet’in 100. yılını anıyor. Ankara’da bulunan İş Bankası’nın tarihi binası, Cumhuriyetin ilk 15 yılında başarılan iktisadi ve sosyal hayatın kalkınmasının anlatıldığı Yaşasın ‘Cumhuriyet!’ sergisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.