Dizicinin Rehberi – Aile: Sonunda aileyiz derken…

‘Aile’ finalden önceki son bölüm olan 29. bölümüne yine bir ölüm şüphesiyle girdi. Aileye son anda bela olan düşmanlar alt edildi derken hedef tahtasındaki Aslan ve Cihan kardeşlerden, öyle tahmin ediliyor ki Cihan vuruldu.

Kültür Sanat 24 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Her bölümün sonunda ölümle sınanma geleneği bozulmamıştı ve geçen haftayı babaanne Seher Soykan’ın ölümüyle, usta oyuncu Emel Göksu’nun diziye vedasıyla bitirmiştik. Seher ninenin vasiyeti gereği yapılan (buruk) bir anma kutlamasının ardından ana karakterlerimiz Devin ve Aslan (Serenay Sarıkaya, Kıvanç Tatlıtuğ) tüm Soykanları Devin’in gebeliğinin risklerinden haberdar etti. Ailemiz Devin’in huzurlu bir gebelik geçirmesi için seferber oldu.

Aile toplanıyor

İlyas Koruzade (Musa Uzunlar) ve adamlarının ölmesiyle Soykanların düşmanları bitti derken Cihan’ın (Nejat İşler) vicdana gelip bir kişiyi canlı bırakması düşmanlıkları hortlatmıştı. Devin’in deyimiyle bu bölüm sonu canavarları yüzünden huzurlu gebelik hayalleri başlamadan suya düştü.

Son düşmanlarını Aslan ve Cihan birlikte haklamak isterken uslu durmayan diğer aile üyeleri kendi planlarını devreye soktu, Aslan pes edip tüm aileyi konsey gibi topladı. Ortaya düşmanlarını birbirine kırdıracakları bir plan çıktı. Mafyacılık gibi bir şerde birleşseler de aile ilk kez hemfikir oldu.

Yine bize hüsran…

Aslan’ın “Bundan sonra muhteşem günlere gözümüzü açacağız” demesiyle dedik ki “Hah, bela çağırma büyüsü geldi.” Bir de “Sana söz!” demesin mi; bu en son kullanıldığında ne olduğunu gördük. Soykanların planı işe yaradıysa da polisler eşliğinde hastaneye kaldırılan Çeyrek lakaplı Ferman (Celal Öztürk) hastaneden kaçtı (Bu bir yerli dizi kuralıdır). Kaçak Çeyrek aracılığıyla bölüm sonu geleneği bozulmadı: Aslan’ı korumaya yeltenen Cihan’ın vurulduğunu, bölümün iki gün sonraya verdiği ipucuyla da öleceğini düşünüyoruz. Peki bu ipucundaki ceset torbasına rağmen ters köşeyle karşılaşır mıyız? Çelik yelekler bölümde boşuna gösterilmiş olmamalı…

Dizi yansıması:

🔴 Devin’in psikoloji bilgisi yine işe yaradı. Gebe gebe mafyacılığa kalkışmasından ötürü Devin’i Gryffindor’a seçtik, hem sembolü de aslan. Daha önce de Devin’in bu becerilerinden yararlanan Aslan keşke her olayda Devin’le işbirliği yapsaymış. ‘Aile’nin yıllar sonrasını gösteren bir film çıkarsa akıl oyunları Devin’den, bilek oyunları Aslan’dan olmak üzere ikilimizi ‘Bay ve Bayan Smith’in farklı bir versiyonu olarak görmek ilginç olabilir.

🔴 Sesiyle de ünlü Serenay Sarıkaya’nın Devin rolüyle kız kardeşinin düğününde şarkı söylemesi izleyiciyi mest etti; o sahneden kareler sosyal medyada pek çok kez paylaşıldı.

🔴 İzleyicinin eleştirilerine gelelim. İlyas Koruzade’den sonra giderayak pek de ilgi çekmeyen iki düşman çıkarmalarına anlam verilemedi. Aksiyon olmadan da sağlam bölümlere imza atmış diziden bunun yerine ailemize odaklanması beklenmiş meğer. Diğer eleştiriyse Soykanlardan Leyla’ya (Canan Ergüder) ayrılan sahnelerin aniden bitirilmesiydi.

🔴 Bölümün en dokunaklı sahnesi, biyolojik olmasalar da bir zamanlar resmî olarak anne-oğul olan, son birkaç bölümdür gönül bağlarını onarmaya çalışan Hülya ve Cihan’dan geldi. İkilinin dans sahnesinde Hülya’nın günah çıkarması bize bir miktar peçeteye mal oldu.

🔴 En güzel mesajı veren sahneye gelelim: Yağmur’un (Yüsra Geyik) düğününden önce ablası Devin’le dertleşmesi ve Devin’in desteği hem biyolojik anlamda hem dayanışma anlamında ‘kız kardeşlik’ mesajını pek güzel verdi. Yeri gelmişken görünüşleri birbirini andıran oyuncuları eşleştirdiklerinden ötürü cast ekibini kız kardeş seçimleri için kutluyoruz.

Gözden kaçmayan detaylar:

🔴 Dizinin sosyal medya hesabında yapılan bir anket finalin nasıl olacağını soruyordu. Mutlu, hüzünlü ve ters köşeli olmak üzere üç şık bulunuyordu. Mutlu bir sondan çoktan umudunu kesmiş izleyici hüzünlü olacağından emin. Ama dizi ters köşeleriyle de meşhur. Bölümler boyu gözlediğimiz detaylara bakarsak, evet, izleyiciyi ‘sonsuza dek mutlu yaşadılar’ beklemiyor; hüzün mutlaka baş gösterir diyoruz. Yine de tamamen karanlık bir son yerine, hüzünle yazılması beklenen birkaç noktada bizi şaşırtacaklarını düşünüyoruz. Senaryo ekibi klişelere yenilmediği için tahmin etmek pek kolay değil. Bekleyip görelim…

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yönetmen: Gökçen Usta
Senaryo: Hakan Bonomo, Ali Kobanbay
Müzik: Toygar Işıklı
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Serenay Sarıkaya, Nur Sürer, Ayda Aksel, Nejat İşler, Yüsra Geyik, Umutcan Ütebay, İpek Çiçek, Alper Çankaya, Ali Savaşçı, Abdurrahman Yunusoğlu, Şirin Sultan Saldamlı, Fırat Kaymak, Doğaç Gözüdeli, Celal Öztürk, Ercan Ertan, İpek Tenolcay, Rüçhan Çalışkur

Dizicinin Rehberi – Aile: Geçmiş, geleceği çalamazDizicinin Rehberi – Aile: Geçmiş, geleceği çalamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.