Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Aşk tanrısı Eros ağlıyor

Kavuşamamalar, tartışmalar, boşanma teşebbüsleri derken ‘Kızılcık Şerbeti’nin 48. bölümü çiftler için hüzünlüydü. Bu bölümde sosyal medya yoluyla ünlü olmayı eleştiren diziye, ironik şekilde sosyal medya ünlüsü Meriç Keskin konuk oldu.

Kültür Sanat 27 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Geçen bölüm baba Abdullah Ünal (Settar Tanrıöğen), hem ailesiyle hem sevgilisi Alev’le (Müjde Uzman) yaşadığı sorunlardan ötürü kalp krizi geçirmişti. Bölümü hastaneye kaldırılmasıyla, ardından da iyi bir bakıma ihtiyacı olduğu için (ve Alev henüz orada olmadığı için) aile evine dönmesiyle açtık. Eşi Pembe’den (Sibel Taşçıoğlu) aldığı ahlar sonuç veriyor diye yorumladığımız şu günlerde Abdullah dede yine Pembe’nin insafına kaldı yani.

Sosyal medya ünlülerine taş

Bu bölüm toplumsal mesaj sırası, sosyal medyayla ünlü olup bu yönde bir gelecek inşa etmeye özenen gençlere geldi. Kıvılcım kız çocuklarını okutabilmek için yaptığı programda dardakilere yardım ediyor biliyorsunuz. Eğitim savaşçısı Kıvılcım, kocaman bir sınav kâğıdından oluşan pelerinini bu kez, çok takipçili bir sosyal medya ünlüsü olduğundan üniversite okumak istemeyen genç bir kadın için kuşandı.

İletişim kuramayanlar

Pembe’nin attığı iftira hakkında düzgün iletişim kuramadıkları için Abdullah ve Alev’in arasına kırgınlık girmişti. Pembe’nin bakımına kalan Abdullah’ın şu an Alev’le telefonda bile görüşmesi yasak. İhanetin ardından birtakım çirkefliklerle bezenmiş Doğa-Fatih (Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör) ilişkisindeki sorunlar da hiçbir zaman sağlıklı konuşulamamış; yerini intikam olup olmadığı anlaşılmayan bir nikah tazelemeye bırakmıştı. O iş ne oldu diye düşünürken Fatih’ten boşanma teklifi geldi.

İletişimsizlikten elenen diğer çiftimizse Ünalların en büyüğü Mustafa ve gelin Nilay (Emrah Altıntoprak, Feyza Civelek). Mustafa çocuğu olamayacağını öğrenince haliyle aklına çocuğunun başkasından olduğu geldi. İki haftadır tüm izleyiciler hep bir ağızdan “Nilayımız yapmaz Mustafam” diye haykırsak da sesimizi duyuramadık. “Dostum bu ne iş?” diye hesap sormak için bile Nilay’la iletişim kurmamasını geçtik, DNA testinin sonucunu da beklemeyen Mustafa boşanma işlemlerini başlattı. Bölümleri yazarken “Hiçbir çift mutlu olmayana dek!” diye ant mı içtiniz kuzum?

Dizi yansıması:

🔴 Sosyal medya ünlüsü (influencer) olmak bir iş olarak görülmeli mi görülmemeli mi tartışmaları süredursun, buna dizinin sıkı takipçisi olan sosyal medya ünlülerinden bir tepki gelir mi dersiniz? Meriç Keskin böyle bir tepkinin önünü almak için mi diziye konuk edildi yoksa ironi olsun diye mi, bilemiyoruz.

🔴 Gençlere ve günümüze ayak uydurmasıyla bilinen kanal sahibi Rüzgar (Yiğit Kirazcı), eğitim programını birlikte yaptığı Kıvılcım’a sosyal medya ünlülerini savunan bir konuşma yapar diye beklerken para kazanmak için ‘maymunluk’ yapmak olarak nitelendirdi. Rüzgar, popüler sosyal medya platformlarını ilk kez duymasıyla bizleri şaşırttı, çünkü kendisi medya işinde.

🔴 Dizinin kolay yoldan para kazanmayı eleştiren mesajları sosyal medyadan ünlü olmakla sınırlı değil. Önceki bölümlerden gelen konular devam ediyor. Nilay kripto para işine girerken Umut (Serkan Tınmaz) güzellik salonundan şimdilik oluk oluk yağan paralarla görmemişliğine görmemişlik katmaya devam ediyor. Umut-Nursema çiftini haftaya Polat çiftinden hallice bir durum bekliyor.

🔴 Tıpkı ‘Ömer’ dizisinin müezzin Ömer’i gibi ‘Kızılcık Şerbeti’nin mütedeyyin Ömer’i de birkaç bölümdür aşk acısından kendini içkiye vurmuştu. Ama bu Ömer iyice şımarıp barda tanıştığı ilk kadınla birlikte olmuştu. Şimdi de partileme peşinde. Minimum yirmi yıl gecikmiş ergenliğini yaşayabilmek için biraz bahane arıyormuşsun gibi geldi bize Ömer.

🔴 İstemediği halde ailesinin zoruyla başını örten Görkem (Özge Özacar), bir tek Ömer’in yanında kendi olabiliyor. Ömer de bu birliktelikten memnun. Daha da eski âşıklar Kıvılcım-Ömer’i birleştirmeye kalkarsa dizinin işi çok zor olacak. Çünkü (baba esprisi geliyor) ikilinin arasındaki ‘kıvılcım’ iyice söndü.

Gözden kaçmayan detaylar:

🔴 Fragmanda gösterilenin haricinde pek az gelişme olmasıyla bölüm tepki çekti. Kimileri ‘Kızıl Goncalar’ın başına gelenlerden ötürü (ve ‘Kızılcık Şerbeti’nin de zamanında ceza almış olmasından ötürü) dizinin frene bastığını düşünüyor. Ancak diziye yeni giren yarı zamanlı mütedeyyin Görkem’in farklı yaşamlar sürmesi bu tahmini boşa çıkarıyor sanki; zira bu karakter üzerinden değerleri aşağılanmış hissetmek için tetikte bekleyenler çok. Yanı sıra, diziler bazı mesajları her zaman açıkça vermez; iyi bir bölüm olması için de her an aksiyon gerekmez. Bu bölümün teması, iletişimsizliğin, daha doğrusu sağlıklı iletişimsizliğin ilişkileri yokuş aşağı yuvarladığıydı.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Settar Tanrıöğen, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Yiğit Kirazcı, Rahimcan Kapkap, Soydan Soydaş, Sevim Erdoğan, Özlem Çakar Yalçınkaya, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Murat Ercanlı, Özge Özacar.

Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: İş yerinde işler kızışıyorDizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: İş yerinde işler kızışıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.