Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Odadaki fil dışarda!

Show TV’nin kıymetlisi ‘Kızılcık Şerbeti’ 43. bölümüyle dün ekranlara yıldırım gibi düştü. Dünürler arası yasak aşkın özneleri Alev ve Abdullah’ın sebep oldukları izleyicinin tepkisini çekse de bölüm boyunca kimse ekran başından ayrılamadı!

Kültür Sanat 16 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bölümün fragmanı (ve önceki bölümlerden Farah Zeynep Abdullah’ın kısacık Dilruba karakteri) her şeyin altüst olacağı bir dönemi haber vermişti zaten. Ama yeni döneme Abdullah Ünal’ın eşi Pembe de (Sibel Taşçıoğlu) biz de hiç hoş girmedik. Yine de bir zamanlar Eurovision finali izlerkenki heyecanımızla ekranlara kilitlendik.

En uzun gece

Abdullah yemeyip içmeyip soluğu Alev’in yanında almışken Pembe de, canım, Abdullah yesin içsin diye meğer sofralar hazırlamış. Abdullah gecikince öldü mü kaldı mı diye pembeliği soldu kadıncağızın. Alev’in ortadan kaybolması da Arslanları perişan etmişken bu sonsuz bekleyişin sonunda ikisi de aldıkları kararı ailelerine açıkladı. Dünyanın en anlamsız çifti yüzünden iki aile de perişan haldeyken şok olmuş yüzlere Hint dizisi gibi tek tek ‘zoom’ yapılması bizleri güldürdü. Pembe’nin isyan ettiği sahnelerse Sibel Taşçıoğlu’nun oyunculuğuyla epey konuşuldu.

Geçen bölümün sonunda Abdullah’ın Alev’e yaptığı “Evlenme; ben boşanacağım” çağrısı bu hafta “Benimle evlenir misin?”e evrildi. Fakat Pembe’nin boşanmaya niyeti yok.

Suçlu yine ‘kuyruk sallayan’

Dizinin mikseri gelin Nilay’ın (Feyza Civelek) şimdiki icraatı, Abdullah babacığına toz kondurmayıp sırf Alev’in ablası olduğu için Kıvılcım’ı canlı yayında rezil etmesiydi. Sana bir gram sempati beslememize izin vermiyorsun Nilay!

Pembe bu gönül ilişkisini anladığından beri faturayı Alev’e kesiyordu malum. Şimdi de Alev’in yeğeni diye gelini Doğa’yı (Sıla Türkoğlu) çıbanbaşı ilan etti. Hadi yaşadıkları kolay değil, ruh haline verelim. Fakat şu bir gerçek ki tüm suçlu Abdullah dışındaki birtakım kadınlar oldu.

Tüm bu yaşananlarda Abdullah’ın payını ısrarla vurgulayan Ömer (Barış Kılıç), baloncuğuna rağmen aklı başında tek Ünal’dı; o da bölümün sonunda apar topar ameliyata alındı.

Dizi yansıması

* Sosyal medyanın kızgın kazanlarına atılan isimleri sürpriz değil. Abdullah ve Alev başı çekerken krizi fırsata çevirip favori gelin olma uğruna olayları kızıştıran Nilay onları takip etti. Fakat izleyicinin Pembe’yle kurduğu empati, Abdullah’a sarf ettiği şu sözlerle bölümün sonunda buhar oldu: “Madem gönlün kaydı, hevesini alsaydın. Niye dillendiriyorsun sen bunu? Boşanmak ne demek?” Bunu duyacağımıza dizinin final yaptığını duysaydık. Kırılan kollar yenden bıktı Pembe Hanım; iyi ki de alçıya alınıyor!

* Alev’in arada kaynayan eski nişanlısı Rüzgar’a kimse üzülmedi, sonuçta ardında kırık kadın kalpleri bırakarak yürüyen biri; ama tespitleri on numaraydı. Alev’in ya baba sorunlarından ya da elde etme hırsından olduğunu tahmin ettiğimiz Abdullah takıntısı konusunda Rüzgar da bizi doğruladı: “Adam evli ya, imkânsız ya, hoşuna gitti tabii bu senin. Sen böyle durumlardan beslenen bir insansın. (…) Olayların kadını olmayı seviyorsun. Ne zaman mutlu, stabil bir ilişkin var, sabote ediyorsun.”

Gözden kaçmayan detaylar:

* Alev-Abdullah’ın nasıl bir ilişkisi olacağına dair detaylar şimdiden gözümüze takıldı. Diyaloglarında insanlara karşı aşklarını nasıl savunacakları ve nesil farkına dair espriler olmasa çiftin ne konuşacaklarını merak ediyoruz. Dizinin diğer çiftleri gibi yalnızca seküler-mütedeyyin mahallelerinden değil, kadın-erkek anlayışlarından da sınanıyorlar. Örneğin Abdullah, Alev kendisinden su isteyince şaşırdı; ömrü boyunca kendine hizmet edilmesine, dahası kadınların hizmet etmesine alışmış. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş ya, bu absürtlük hiç değilse Abdullah’ın başka türlü kadın-erkek ilişkileri de olduğuna dair gözünü açıp ona azıcık eşitlik aşılarsa ne mutlu. Bakalım senaristler bu ilişkiyi nasıl şekillendirecek.

* Bölümde ufak bir Abdullah acındırması yapıldığı da gözümüzden kaçmadı. Abdullah’la empati kurmamızı sağlamak için Alev’e şimdiye kadar hep başkaları için yaşadığını, görücü usulü evlendiğini anlattı. (Pembe’nin de aynen Abdullah’ın tariflediği şekilde yaşamış olması dışında sorun yok. O severek mi evlendi, hayatı boyunca kendi için mi yaşadı diye sorarlar.) İleriki bölümlerde Alev’in de iç dünyasını açacaklarını tahmin ediyoruz. Alev’e hak verip vermemekten bağımsız olarak, karakterlerin boyut kazanması bakımından iç dünyalara yolculuklar ve motivasyonları çok önemli.

Künye
Yayın mecrası: Show TV
Yapım:  Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Müzik: Ece Ölçer, Serkan Ölçer
Oyuncular: Evrim Alasya, Barış Kılıç, Settar Tanrıöğen, Aliye Uzunatağan, Sibel Taşçıoğlu, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Ceren Yalazoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Yiğit Kirazcı, Rahimcan Kapkap, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Ebru Destan

Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Hayal satıcılarıDizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Hayal satıcıları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.