Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Yeni dengeler

Türkiye'yi ekran başına kilitleme potansiyeli olan 'Kızılcık Şerbeti'nin dün akşamki bölümünde Umut ve Nursema Ünal malikanesine gider. Lakin bu malikanede ilişkilerindekii pürüzler bu evde iyice su yüzüne çıkar.

Kültür Sanat 30 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

‘Kızılcık Şerbeti’ ikinci sezonuyla da cuma akşamlarımızı rezerve etmeye devam ediyor. Sezona tüm dengelerin değiştiği bir ilk bölümle başlamıştık. Geçen haftaki ikinci bölümdeyse Ömer, her an ölüm ve yaşam dengesini, Nursema ve Umut da farklılıklarını dengeye oturtmaya çabalıyordu.

Abdullah bir yandan Pembe ve Alev’in sürekli bozduğu kefeyi dengelemeye çalışıyordu. Doğa, başına gelen olumsuzluklarla umudunu dengelemek için yola çıkmıştı. Doğa’nın dertlerinin müsebbibi Fatih, kızı konusunda Doğa’ya zaman tanıyabilecekken iyice zıvanadan çıkmıştı.

Doğa’nın, çocuklarını terk eden anneleri peşin hükümle ve anne olur olmaz ayıpladığı, ardından ‘anne olunca anlarsıncılık yaparak biz ölümlülerin ancak anne olunca ulaşacağı bilgelik mertebesine işaret ettiği sahne oldukça nahoş bir tat bırakmıştı. Hoş bir tat bırakan sahneyse Alev’in “Sanat lüks tüketime giriyor burada” diyerek ekonominin kültürel vaziyetimizi nasıl etkilediğine değindiği sahneydi. (Daha önce Nursema üzerinden hayat pahalılığına değinilmişti.)

Üçüncü bölümde sevimsizler yarışıyor

Gelelim dün akşam yayınlanan bölüme… Tuvaletleri bozulan Umut ve Nursema birkaç günlüğüne, ruh emme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Ünal malikanesine taşınır. Umut-Nursema ilişkisindeki pürüzler bu evde iyice su yüzüne çıkar. (Ha bir de, tuvaleti yanlışlıkla Nilay bozmuştu. Kız kötü niyetle hareket etmediğinde bile entrikaya sebep olabiliyor a dostlar.)

Gizemli Nursemasever

Bir ilişki güzel mi gidiyor, diziler de durur mu, yapıştırır gamı. Umut, Ünalların üzerinde yarattığı baskılarla Nursema’ya çatar. Vallahi Umut’u tanıyamıyoruz artık. İkiliye yazılan hikâyenin iç tutarlılığı yok. Gizemli sanatsever Ertuğrul’u (Kayra Şenocak) Nursema’yla yakınlaştırabilmek için Umut’u harcayacaklar matmazel.

Bitsin artık bu çile…

Kıvılcım ve Ömer’in daveti sırasında Alev çok yakında evleneceği yalan haberini vermiştir. Bunu Abdullah’ı kıskandırmak için yaptığını Edirne’den Kars’a herkes anlamıştır. (Abdullah-Alev meselesini sonsuza dek bitirmeleri için imza kampanyası mı düzenlenmeli.)

Yüksek Fatih dozu

Daha fazla nefret edemeyiz dediğimiz Fatih hep el artırıyor. Çocuklarından birini kaybetmiş karısına diğer çocuğunu da kaybetme korkusunu yaşattığını gördük; Doğa’nın akli dengesinin yerinde olmadığına mahkemeyi ikna ettiğini de. Yarın gel, Lucifer olarak başla Fatih.

Dizi yansıması:

* Bu bölümün nefret paratoneri birinciliğini Fatih, ikinciliğini Umut alırken onları Pembe izliyor.

* Fatih’in iyice saldırganlaşmasını Doğa’nın ederinden fazla verdiği cezaya bağlayıp bu konuda Doğa’yı suçlayanlar da yok değil. Kızını babasıyla görüştürmemek aşırı olmuşsa da Fatih’in yaptıklarını aklamaya çamaşır suyu yetmez. İzleyici olarak son kararımızdır.

* Mahkemenin doktor raporu olmadan akli dengeyle ilgili karar vermesinden ötürü senaryo inandırıcılığı eleştirilerin hedefi oldu. Hoş, Fatih bunun için belirlenen doktoru da kendi tarafına çekerdi.

Gözden kaçmayanlar:

* Umut’un Ünallara önerdiği dizideki ana karakterin hikâyesinin Nursema’nınkiyle benzerliği dikkatimizi çekmişti. Bu dizinin ‘Unorthodox’ olması da ek bir hoşluktu.

* Sıradan insanlar ülkesinde, Nursema ilk kez otobüse binecektir. Dahası, İstanbul Kart’ da (eskiden malum Akbil’di) tam olarak bilmiyordur. Çevresinden bu denli bihaberlikle yine bu yaşa iyi gelebilmiş. Ama hiç merak etmeyin, Allah korudu da Ertuğrul lüks arabasıyla gelip onu kurtardı.

 

Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yönetmen: “Ketche” Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Oyuncular: Barış Kılıç, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu, Serkan Tınmaz, Emrah Altıntoprak, Kayra Şenocak, Selin Türkmen, Rahimcan Kapkap, Özlem Çakar, Gizem Yanık, Bahtiyar Memili, Feray Darıcı, Oral Özer, Tuana Gizem Uzunlar

Dizicinin Rehberi-Kızılcık Şerbeti: Hayat pahalıDizicinin Rehberi-Kızılcık Şerbeti: Hayat pahalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.