Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü Yarışması finalistleri belli oldu

The Kitap Yayınları'nın düzenlendiği ‘Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Daha önce en az bir romanı yayımlanmış yazarların henüz yayımlanmamış romanlarıyla başvurduğu yarışmada birinci 30 Eylül'de açıklanacak.

Kültür Sanat 3 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ödüle değer görülen eser, 30 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak

The Kitap Yayınları tarafından bu yıl roman dalında düzenlenen ‘Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Daha önce en az bir romanı yayımlanmış yazarların henüz yayımlanmamış romanlarıyla başvurduğu Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü Yarışması’nı The Kitap Yayın Kurulu değerlendirdi.

Kısa listenin belirlenmesinin ardından seçilen eserler Prof. Dr. Feyza Doyran, Prof. Dr. Gonca Gökalp Alpaslan, Prof. Dr. Harun Duman, Prof. Dr. Ali Atıf Bir ve editör Umut Burgaz’ın yer aldığı ana seçici kurulun değerlendirmesine sunuldu. Yayın kurulu 161 geçerli başvuru arasından kısa listeye girmeye hak kazanan sekiz eseri kamuoyuna duyurdu.

🔴Fatıgül Balcı, ‘Gitmesen Olmaz mı’

🔴Hasan Baran, ‘Şair Ali’

🔴Hakan Karakaşoğlu, ‘Kül Şehir’

🔴Şükran Kozalı, ‘Muhtelif Cazibeler’

🔴Raşel Meseri, ‘Delik Deşik’

🔴Emre Saraçoğlu, ‘Meliha Hanım Ölmek İstiyor’

🔴Cem Savran, ‘Gündüz Düşleri’

🔴Umut Türkmenoğlu, ‘Kuzeye Düşen Gölgeler’

Ana jüri tarafından birinciliğe değer görülen eser 30 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak ve 30.000 TL ödülün sahibi olacak. Ayrıca ödülü almaya hak kazanan eser The Kitap Yayınları tarafından en az 2.000 adet basılacak ve yazara yüzde 12 telif verilecek. Telif hakkının yüzde 30’u baskıdan, kalan kısmı ise satıştan ödenecek.

Uçan Süpürge'nin Onur Ödülü Hatice Aslan'a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü Tülin Özen'eUçan Süpürge’nin Onur Ödülü Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülü Tülin Özen’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler